«Πόρτα» στον Τραμπ από τον υπουργό Άμυνας – Δεν βγάζει το στρατό στους δρόμους

28
ΑΠΕ ΜΠΕ

Αντίθετος στο να αναπτυχθεί ο αμερικανικός στρατός στις περιοχές όπου μαίνονται οι ταραχές και οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό εμφανίστηκε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Ο Μαρκ Έσπερ, σε συνέντευξη Τύπου, τάχθηκε κατά της κήρυξης της κατάστασης εξέγερσης, η οποία θα επέτρεπε στον Τραμπ να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής.

«Η επιλογή χρήσης ενεργών δυνάμεων σε ρόλο επιβολής του νόμου θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση και μόνο στις πιο επείγουσες και τρομερές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε μια από αυτές τις καταστάσεις τώρα. Δεν υποστηρίζω την επίκληση του νόμου», τόνισε ο Έσπερ, ενώ δικαιολογήθηκε για τις δηλώσεις του ότι οι αμερικανικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε «πεδία μάχης», λέγοντας ότι πρόκειται για στρατιωτική ορολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παράλληλα χαρακτήρισε τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ως «φρικτό έγκλημα» για το οποίο πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί.

«Είναι μια τραγωδία που έχουμε δει να επαναλαμβάνεται πάρα πολλές φορές» τόνισε και υπογράμμισε ότι «ο ρατσισμός υπάρχει στην Αμερική και πρέπει όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τον εξαλείψουμε».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr