Ποιος συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη έγινε γ.γ. Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών

1471
Ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος διέτεσε στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Ένας άνθρωπος με μεγάλη γνώση στα θέματα Δημόσιας Διοίκησης, πολυετή παρουσία στο χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας, ισχυρή συμμετοχή στις ακαδημαϊκές εξελίξεις και σταθερή πορεία μέσα στη Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε στη θέση του γ.γ. Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής. Πρόκειται για τον κ. Ευάγγελο – Άγγελο Κυριαζόπουλο. 

Ο νέος γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη την εποχή που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος είναι Οικονομολόγος με Master από το Τμήμα Maritime Studies του College of Cardiff (Wales). Είναι κάτοχος διδακτορικού με γενικό θέμα «Λιμένες, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη», ενώ εκπονεί μεταδιδακτορική διατριβή στη «Θαλάσσια Χωροταξία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών.

Έχει εκτελέσει χρέη Διδάσκοντος στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τη Δημόσια Διοίκηση του Παντείου, ενώ συμμετέχει ως Διδάσκων σε 3 μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχει διδάξει ναυτιλιακά, logistics και χωροταξία στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ και κολέγια.

Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί στους τομείς της ναυτιλιακής έρευνας, της ναυτιλίας, των τραπεζών και της ναυτιλιακής δημοσιογραφίας. Έχει διατελέσει Ειδικός Επιστήμονας στην Διεύθυνση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Σε νομοθετικό επίπεδο συνεργάστηκε με τον καθηγητή Δημήτρη Τσαμπούλα για να καθοριστεί το χωροταξικό πλαίσιο για τα Εμπορευματικά Πάρκα στον νόμο 3333/05 για τα Logistics κι έχει συγγράψει σχετικό πόνημα σε συνεργασία με τον κ. Ευάγγελο Πάνου. Έχει γράψει σειρά επιστημονικών άρθρων στα περιοδικά “Μετάδοση Ισχύος”, “Logistics & Management” και “Ecotec”.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρετεί στον Δήμο Γαλατσίου ως Γενικός Γραμματέας. Έχει πλήθος επιστημονικών και άλλων δημοσιεύσεων, έχοντας, μεταξύ άλλων, ειδικό ενδιαφέρον σε θέματα ναυτικής παράδοσης. Μάλιστα έχει διατελέσει πρόεδρος στο Μουσείο Ναυτικής Παραδόσεως στο Πέραμα και αποτελεί επίτιμο πρόεδρο του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας και Βιομηχανικής Ανάλυσης “Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία”, όπου γίνεται προσπάθεια ανάδειξης της βιομηχανικής και βιοτεχνικής ιστορίας της ελληνικής αμαξοποιΐας.