Ο θρίαμβος που σημείωσε η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη συνοδεύεται από την επιβράβευση προσώπων της που σήκωσαν μεγάλο βάρος των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ως υπουργός σε έναν τομέα  που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δώσει βάρος, από την ανάληψη ακόμα των καθηκόντων του, αυτόν του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, οδηγεί την «κούρσα» στη μάχη της σταυροδοσίας στην Α' Αθηνών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 78,78% των εκλογικών τμημάτων, όπου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 41,88%, και 15,80% ενσωμάτωση σταυρών, εκλέγονται ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Βασίλης Κικίλας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Θάνος Πλεύρης, ο Ευάγγελος Συρίγος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Φωτεινή Πιπιλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγράφει ποσοστό 22,75% εκλέγονται ο Θανάσης Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Βούτσης.

Στην Α' Πειραιά, στο 78,44% των εκλογικών τμημάτων και ενσωμάτωση σταυρών στο 43,94%, εκλέγονται ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Νικόλαος Μανωλάκος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά, όπου κατέβηκε υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, καταγράφει ποσοστό μόλις 18,11% και καταλαμβάνει μια έδρα. Πρώτοι σε ψήφους είναι οι Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Μπελαβίλας.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου η ΝΔ συγκεντρώνει 34,12%, στο 11,12% της ενσωμάτωσης της σταυροδοσίας εκλέγονται φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου ήταν υποψήφιος. Πρώτοι σε σταυρούς, οπότε και εκλέγονται, είναι ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Κωνστανίνος Γκιουλέκας, η Ελένη Ράπτη, η Άννα Ευθυμίου, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Δημήτρης Κούβελας , ο Διαμαντής Γκολιδάκης και τέλος ο Δημήτρης Βενιάρης - Βελόπουλος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 19,65% στο 78,07% των εκλογικών τμημάτων εκλέγονται η Ράνια Θρασκιά, ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Γιάννης Αμανατίδης.

Στη Β' Θεσσαλονίκης, στο 85,30% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, τα ποσοστά των κομμάτων και οι υποψήφιοι που προηγούνται είναι οι εξής:

Η ΝΔ με 39,96% και 4 έδρες εκλέγει τους Βαρτζόπουλο Δημ., Παπά Φάνη, Καράογλου Θεοδ., Αναστασιάδη Σάββα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 15,13% και 2 έδρες εκλέγει τους Αυγέρη Δώρα και Φάμελλο Σωκράτη.