Έξι ευρωβουλευτές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους στην Ευρωβουλή, στην οποία, με βάση τα τελικά αποτελέσματα η ΝΔ σημείωσε καθαρή πρωτιά με 28,31% και 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στο 14,92% και 4 έδρες και το ΠΑΣΟΚ στο 12,79% και 3 έδρες.

Ένας από εκείνους που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019, που πήρε... μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ, έμεινε πίσω από τον τρίτο σε σταυρούς Σάκη Αρναούτογλου.

Εκτός έμεινε και ο Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, που αποχώρησε από το κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, ήταν υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά, που δεν κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή.

Επίσης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος το 2019 είχε πετύχει το απόλυτο ρεκόρ σταυρών στην Ελλάδα, αποσπώντας 577.114 ψήφους, έμεινε στην 8η θέση της σταυροδοσίας της ΝΔ.

Εκτός Ευρωβουλής από τη ΝΔ μένει και η Μαρία Σπυράκη.

Εκτός των 21 ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Ευρωβουλή έμεινε και ο Πέτρος Κόκκαλης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έθεσε υποψηφιότητα με το κόμμα «Κόσμος», το οποίο απέσπασε το 1,08% των ψήφων.

Τέλος, δεν θα είναι στην Ευρωβουλή ο Αλέξης Γεωργούλης, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και έθεσε ξανά υποψηφιότητα με το Πράσινο Κίνημα.