Σε άλλη μία διήμερη επέκταση της εκεχειρίας φαίνεται ότι συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με δηλώσεις αιγυπτιακών πηγών ασφαλείας στην εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed και οι οποίες μεταδόθηκαν από την ισραηλινή Haaretz.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή Ισραηλινοί αξιωματούχοι το μόνο που έχουν επιβεβαιώσει είναι ότι ναι μεν υπάρχει πρόταση για διήμερη επέκταση της συμφωνίας αλλά αρνήθηκαν να πουν συμφώνησαν με τη Χαμάς και περιορίστηκαν στο να πουν ότι «την εξετάζουν».

Το Ισραήλ ζητά να αναγνωριστεί η σεξουαλική βία της Χαμάς σε συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη

Το Ισραήλ είχε συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη αργά χθες για να ευαισθητοποιήσει αναφορικά με τη σεξουαλική βία σε βάρος γυναικών που διαπράχθηκε κατά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εν μέσω επικρίσεων ότι ο διεθνής οργανισμός δεν έχει εκφραστεί για το θέμα αυτό.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της πλέον αιματηρής επίθεσης σε βάρος του Ισραήλ στην ιστορία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων βιασμών, ύστερα από τα στοιχεία που προέκυψαν και που καταδεικνύουν ότι διεπράχθησαν σεξουαλικά εγκλήματα, όπως το γεγονός ότι βρέθηκαν θύματα χωρίς ρούχα και ακρωτηριασμένα.

Η Χαμάς αρνείται τις κακοποιήσεις αυτές.

Η υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε ότι έχει καταδικάσει τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ως «απεχθείς, βίαιες και σοκαριστικές» και ότι το Ισραήλ έως τώρα δεν έχει προσφέρει στους παρατηρητές του πρόσβαση στη χώρα.