Στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, στο σημείο, όπου εισέβαλε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οδηγώντας στην έναρξη της πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στην οργάνωση και το Ισραήλ, ξεναγήθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο Έλον Μασκ, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Ισραήλ. Μάλιστα, την ξενάγηση του Μασκ ανέλαβε ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μετά το Κφαρ Αζά, Νετανιάχου και Μασκ βρέθηκαν σε σύσκεψη στο γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Κνεσέτ. Εκεί συναντήθηκαν με δημοσιογράφους. Ο Νετανιάχου ρωτήθηκε αν αναμένεται νέα κίνηση για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων, στον απόηχο της διαμάχης σχετικά με τη λίστα που μοίρασε η Χαμάς. Απάντησε πως «εργαζόμαστε πάνω σε όλα, θα τους απελευθερώσουμε όλους».

Μασκ: Να σταματήσει η προπαγάνδα που πείθει ανθρώπους να συμμετέχουν σε δολοφονίες 

Επίσης, αφότου άκουσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να λέει σε μια ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, ο Μασκ τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ, λέγοντας ότι μια πρόκληση είναι να «σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα που πείθει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε, ξέρετε, δολοφονίες».

«Δεν υπάρχει επιλογή», τόνισε ο ιδιοκτήτης του Χ, ο οποίος έχει επικριθεί σφοδρότατα για την αύξηση του αντισημιτισμού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. «Θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω» είπε, αφού είδε ένα βιντεάκι των IDF, με ωμότητες της σφαγής.

Την ίδια ώρα, ακτιβιστές και Παλαιστινίοι προτείνουν στον ιδιοκτήτη του Χ να επισκεφτεί και τη Λωρίδα της Γάζας για να δει και την άλλη όψη του πολέμου.

Η συμβολή της SpaceX και της Starlink 

Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδει το Sky News, το Ισραήλ συμφώνησε κατ' αρχήν με τον Έλον Μασκ ότι το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών της εταιρείας του SpaceX μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γάζα, με την επιφύλαξη της ισραηλινής έγκρισης.

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Μασκ πρότεινε να παράσχει υποστήριξη με το Starlink σε «διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας» στην περιοχή. Η διακοπή ρεύματος στη Γάζα έκανε ορισμένους χρήστες να γράψουν στο Twitter το hashtag "#starlinkforgaza", ζητώντας από τη SpaceX να φέρει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου της εταιρείας στην περιοχή. Ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Το Starlink θα υποστηρίξει τη συνδεσιμότητα σε διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας στη Γάζα».