Έντεκα ομήρους απελευθέρωσε η Χαμάς απόψε, Δευτέρα, την ταυτότητα των οποίων επιβεβαίωσε το Ισραήλ, από μεριάς του. Ανάμεσά τους βρίσκονται εννέα παιδιά και δύο μητέρες, ενώ όλες οι οικογένειες είχαν απαχθεί από το Κιμπούτς Νιρ Οζ κατά τη διάρκεια της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου.

Από την οικογένεια Cunio, συγκεκριμένα, όμηροι ήταν τα εξής μέλη της: Sharon Aloni Cunio, 33 ετών, Emma Cunio, 3 ετών και Yuli Cunio, 3 ετών. Από την οικογένεια Engel: Karina Engel, 51 ετών, Mika Engel, 18 ετών και Yuval Engel, 10. Από την οικογένεια Calderon: Sahar Calderon, 16 ετών και Erez Calderon, 12 ετών. Από την οικογένεια Yaakov: Or Yaakov, 16, Yagil Yaakov, 12. Από την οικογένεια Yahalomi: Eitan Yahalomi 16.

Η οικογένεια Cunio

Οι αδελφές Sharon Aloni Cunio, 33 ετών, και Danielle Aloni, 44 ετών, μαζί με τον σύζυγο της Sharon, David Cunio, 34 ετών, κρατήθηκαν όμηροι όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ και επιτέθηκαν στο Kibbutz Nir Oz στις 7 Οκτωβρίου. Οι τρίχρονες δίδυμες κόρες της Sharon και του David, Emma και Yuli, και η πεντάχρονη κόρη της Danielle, Emilia, πιάστηκαν επίσης αιχμάλωτες.

Η οικογένεια είπε αρχικά στους συγγενείς της ότι ήταν ασφαλείς και ότι είχαν κλειστεί μέσα σε ένα ασφαλές δωμάτιο, όταν ηχούσαν οι σειρήνες εκείνο το πρωί, αλλά αργότερα είπαν ότι οι τρομοκράτες είχαν εισέλθει στο σπίτι τους. Η Sharon τους έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα που τους έλεγε ότι το σπίτι τους είχε πάρει φωτιά. Η τελευταία τους επικοινωνία ήταν στις 11:20 π.μ. Η Danielle και η κόρη της Emilia αφέθηκαν ελεύθερες την Παρασκευή. Ο Ντέιβιντ εξακολουθεί να κρατείται αιχμάλωτος στη Γάζα.

Η οικογένεια Engel

Ο Ronen Engel, 54 ετών, η σύζυγός του Karina, 51 ετών, και οι δύο κόρες τους, Mika, 18 ετών, και Yuval, 10 ετών, αγνοούνταν από τότε που οι τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν στο Kibbutz Nir Oz το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Η οικογένεια κρύφτηκε σε ένα καταφύγιο και οι κλήσεις τους προς τους συγγενείς έδειχναν ότι γνώριζαν για ό,τι λάμβανε χώρα στο κιμπούτς τους. Ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδελφή της, την Paula, η Karina ανέφερε ξαφνικά την παρουσία των τρομοκρατών και στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε. Αυτή ήταν η τελευταία τους επικοινωνία.

Ένα βίντεο από τη Γάζα αναρτήθηκε στη σελίδα του Ronen στο Facebook αργότερα εκείνη την ημέρα και τα τηλέφωνα της οικογένειας εντοπίστηκαν στη Γάζα. Η Mika είναι εθελόντρια με παιδιά με ειδικές ανάγκες και η Yuval ασχολείται με την ιππασία.

Ο Amit Shani

Ο Amit Shani ήταν το μοναδικό μέλος της οικογένειάς του που πιάστηκε όμηρος όταν οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο Kibbutz Be'eri στις 7 Οκτωβρίου. Καθώς οι τρομοκράτες έκαιγαν τα σπίτια και έσφαζαν τους κατοίκους, η μητέρα του Amit, Tal, 47 ετών, έφερε τα παιδιά της στο καταφύγιο του σπιτιού τους.

Δεκάδες ένοπλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς έσπασαν την πόρτα του δωματίου και διέταξαν την οικογένεια να φύγει, καθώς το σπίτι τους γέμισε καπνό. Έβγαλαν την οικογένεια σε έναν δρόμο και διέταξαν τον Amit να μπει σε ένα αυτοκίνητο.

Η Tal έκλαιγε και παρακαλούσε τους τρομοκράτες να αφήσουν τον γιο της και να πάρουν αντ' αυτού εκείνη, αλλά ο Amit μεταφέρθηκε στη Γάζα και κρατήθηκε όμηρος για 51 ημέρες. Ο Amit αγαπάει το τρέξιμο και το σέρφινγκ.

Η οικογένεια Calderon

Τρία μέλη της οικογένειας Calderon αγνοούνταν από το Kibbutz Nir Oz από τις 7 Οκτωβρίου. Ο Ofer, 53 ετών, και δύο από τα παιδιά του, η Sahar, 16 ετών, και ο Erez, 12 ετών, κρατήθηκαν όμηροι όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν στο κιμπούτς, σκοτώνοντας πάνω από 100 κατοίκους και παίρνοντας περίπου 80 ομήρους.

Η Gaya Calderon, 21 ετών, η μεγαλύτερη αδελφή της Sahar και του Erez, έλαβε ένα μήνυμα από την οικογένειά της ότι προσπαθούσαν να κρυφτούν έξω, αλλά αργότερα είδε ένα βίντεο με τον Erez να απομακρύνεται από τους τρομοκράτες. Ο Erez Calderon έγινε 12 ετών στην αιχμαλωσία στις 27 Οκτωβρίου.

Η οικογένεια Yaakov

Τα αδέλφια Or Yaakov, 16 ετών, και Yagil Yaakov, 12 ετών, κοιμόντουσαν μόνα τους στο σπίτι τους στο Kibbutz Nir Oz όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Τα δύο αγόρια κρύφτηκαν σε ένα ασφαλές δωμάτιο και κάλεσαν τη μητέρα τους, ψιθυρίζοντάς της στο τηλέφωνο.

Όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι τους, ο Or προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα του δωματίου κλειστή, αλλά δεν τα κατάφερε. Στις 9 Νοεμβρίου, ο Yagil Yaakov εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που αναρτήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.