Η αντιγραφή του τραμπισμού, της τακτικής που χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Στέφανο Κασσελάκη είναι πλήρης, αν και πολλοί μιλούν πλέον για μια νέα σχολή που διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου, την πάλαι ποτέ… ανανεωτική Αριστερά, και η οποία υπερβαίνει ακόμη και τον πολακισμό.

Αρνητική, μαύρη, διαφήμιση –οι μαύρες αγκινάρες είναι παρελθόν και η γκρίζα διαφήμιση της εποχής Αλέξη Τσίπρα έχει δώσει τη θέση της στην ακραίου τύπου μαυρίλα που εκπέμπει το μήνυμα Κασσελάκη– fake news και ψεύδη ωμά, λάσπη και τοξικότητα έχουν βρει τη θέση τους στον ΣΥΡΙΖΑ που με τον Αλέξη Τσίπρα έχασε τη θέση που είχε στον χώρο της Αριστεράς αλλά με τον νέο πρόεδρο έχει υπερβεί κάθε μέτρο σε σημείο που ουδείς γνωρίζει σε ποια άκρη του πολιτικού συστήματος βρίσκεται.

Η χυδαιότητα αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι τα στελέχη του ακολουθούν τυφλά τον νέο αρχηγό. Τα στελέχη και όχι οι ψηφοφόροι, οι οποίοι δείχνουν σε αρκετά μεγάλο ποσοστό σαστισμένοι και αναζητούν ήδη άλλες μορφές έκφρασης σε κόμματα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αποκλείουν ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι εξ αυτών.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιεί και το χαρτί της θυματοποίησης. Ό,τι δηλαδή κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ που ακόμη και την καταδίκη του για χρηματισμό της πορνοστάρ προκειμένου να μη γνωστοποιήσει τις σχέσεις τους τη χρησιμοποιεί για να πείσει τους οπαδούς του ότι διώκεται. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε τι που συμβαίνει για κάθε λάθος που κάνει και για κάθε κριτική που δέχεται εμφανίζεται ως θύμα των πολιτικών (;) αντιπάλων του. Το ότι δεν παράγει πολιτική για να έχει πολιτικούς αντιπάλους λίγο τον απασχολεί.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά την προεκλογική καμπάνια του Στέφανου Κασσελάκη και την αυτοπροβολή του θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι μια απλή μεταφορά του τραμπισμού στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα…