Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την έναρξης της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ανέγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Αρετής Παπαϊωάννου που απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Η πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, είναι η τρίτη ανεξάρτητη βουλευτής της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) ανακοίνωσε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, χθες, κάνοντας λογο για απαξιωτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό της μετά την αποπομπή του γιου της, Μιχάλη Χουρδάκη. Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποχώρησε επίσης από το κόμμα, μιλούσε για στοχοποίηση τόσο από την Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και από άλλα μέλη της ΚΟ.

Από την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας σημειώθηκε ότι η βουλευτής είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για παράδοση της έδρας όταν ζητηθεί. Η Αρετή Παπαϊωάννου, δικαιολογώντας χθες την απόφαση της να μην παραδώσει την έδρα της, τόνιζε ότι «είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευση της ότι θα σέβεται την
προσωπικότητα μου».