Την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Αρετή Παπαϊωάννου, κάνοντας λογο για απαξιωτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό της μετά την αποπομπή του γιου της, Μιχάλη Χουρδάκη.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποχώρησε επίσης από το κόμμα, μιλά για στοχοποίηση τόσο από την Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και από άλλα μέλη της ΚΟ.

«Η αποχώρηση μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς της επικεφαλής της Κ.Ο της «Πλεύσης Ελευθερίας» -και ορισμένων μελών της- προς το πρόσωπο μου έπειτα κυρίως, από την αποπομπή του βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική μας σχέση (υιός)», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Αρετή Παπαϊωάννου και συμπληρώνει: «Μετά την άρνηση μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023 , με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ' όλες τις επίπονες προσπάθειες μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή» με την επαναλαμβανόμενη αντικατάσταση μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωση μου από τις κομματικές εργασίες».

Δικαιολογώντας η κυρία Παπαϊωάννου την απόφαση της, να μην παραδώσει την έδρα της, όπως της ζητήθηκε από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να κάνει, επικαλούμενη συμφωνία που είχε γίνει πριν τις εκλογές με τους βουλευτές όποτε τους ζητηθεί, τονίζει ότι «είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευση της ότι θα σέβεται την προσωπικότητα μου». «Δέσμευση η οποία αυτοανακλήθηκε με τη συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπο μου η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίηση μου είναι μονόδρομος», καταλήγει η Αρετή Παπαϊωάννου.