“Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ όπως πριν αλλά αυτό μας δίνει την δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα νέο μέλλον όπως το έχουμε ονειρευτεί”, τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας σε εκδήλωση του “Κύκλου Ιδεών” με θέμα “Η Ελλάδα μετά την πανδημία” και με συντονιστή τον πρώην αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.
“Βρισκόμαστε ακριβώς στο επίκεντρο της πανδημίας δεν ξέρουμε πια θα είναι η μελλοντική εξέλιξη, ωστόσο θεωρώ ότι το πρώτο κύμα το οποίο αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιτυχία μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κάποια πρώτα βασικά συμπεράσματα” είπε ο κ. Πικραμμένος και τόνισε. “Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση δημιουργεί ένα πλαίσιο το οποίο προσδιορίζεται από την υγεία, την εξωτερική πολιτική, ιδίως λόγω της εξ ανατολών επιβουλής και την οικονομία η οποία επηρεάζεται και από τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και από τις συνέπειες της γεωπολιτικής αστάθειας”. Γι’ αυτό το λόγο είπε ο κ. Πικραμμένος, το μείγμα της κυβερνητικής πολιτικής κατατείνει στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην χώρα μας, στην Οικονομία, και την εμπέδωση στην διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι παράγων ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.
Ο κ. Πικραμμένος εκτίμησε επίσης πως “εξαιτίας της τουρκικής απειλητικότητας και των κινήσεων του Τούρκου προέδρου η Ελλάδα ωθήθηκε ακόμη περισσότερο στην Δύση” και πως “μετά από την εκδήλωση της πανδημίας η Ελλάδα είναι σαφώς πιο ισοδύναμος εταίρος στο ευρωπαϊκό παιχνίδι”. “Η χώρα επέλεξε μια άλλη πορεία η οποία έπεισε από την πρώτη στιγμή τις αγορές. Γίναμε το παράδειγμα προς μίμηση. Δημιουργήσαμε μια εικόνα αξιοπιστίας. Η εικόνα μιας υπεύθυνης κυβέρνηση και ενός υπεύθυνου πρωθυπουργού”, είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπογράμμισε: “Είναι πολύ σημαντικό ο τρόπος που ένας πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με τους εταίρους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά”.
Αναφερόμενος στην οικονομία, είπε πως ο τουρισμος είναι σημαντικός για την χώρα, πρόσθεσε όμως πως πρέπει να εξελίξουμε τον τουρισμό και να προβλέψουμε μεγαλύτερα μέτρα προστασίας αλλά και πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές εισροές εσόδων όπως επίσης και να τεθούν σωστά κίνητρα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της βιομηχανίας.
“Ο τρόπος που οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τις δοκιμασίες, κερδίζει την διεθνή αναγνώριση και τον παγκόσμιο σεβασμό και δημιουργεί μια παρακαταθήκη και πάνω σε αυτή η κυβέρνηση να σχεδιάσει με επιτυχία την επόμενη μέρα για την χώρα”, είπε ο κ. Πικραμμένος και κατέληξε:
“Οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά μας δίνουν την ευκαιρία να σχεδιάσουμε σε γερές βάσεις το μέλλον της χώρας. Έχουμε το καθήκον να μεταρρυθμίσουμε το κράτος, να επιτρέψουμε στις νεώτερες γενιές να βρουν το κατάλληλο πλαίσιο για να ανθίσουν και να διαπρέψουν. Να φέρουμε πίσω τους νέους στην πατρίδα. να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η γραφειοκρατία. Θέλουμε μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη, που θα δίνει επίκαιρες λύσεις. Υπάρχει προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει εγχώρια πολεμική βιομηχανία. Να θωρακιστεί. Πρέπει να μειώσουμε την κοινωνική ανισότητα και να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη. Η κοινωνική ανισότητα δεν αντιμετωπίζεται με παροχές και επιδόματα. Χρειάζονται αποφασιστικές αποφάσεις, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αναπτύξει τις δικές του δυνατότητες και να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του”.