Πιερία: Άρχισε ο τρύγος των οινοστάφυλων

52
Πιερία: Άρχισε ο τρύγος των οινοστάφυλων tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Εδώ και λίγες μέρες άρχισε στην Πιερία ο τρύγος των οινοστάφυλων. Ο φετινός τρύγος αν και λίγο όψιμος, αναμένεται να δώσει εξαιρετικής ποιότητας κρασί.

Παρά τα προβλήματα που προκάλεσαν σε ορισμένες περιοχές η χαλαζόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές Ιουλίου, οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι αμπελουργοί διασφαλίζουν πως η συγκομιδή θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο, οδηγώντας σε παραγωγή άριστης ποιότητας κρασιά και τσίπουρα.

Οι αμπελώνες της Πιερίας καλύπτουν έκταση περίπου 2.500 στρεμμάτων σε όλο το λοφώδες ανάγλυφο της, εκτεινόμενοι από της βόρειες πλαγιές του Ολύμπου, τις ανατολικές των Πιερίων μέχρι τη θάλασσα την Θερμαϊκού.

Σε αυτήν την οριοθετημένη ζώνη και νομοθετημένη ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Πιερίας, οι αμπελώνες της δημιουργούν φυσικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλους αντίστοιχους οινικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

(Πηγή ypaithros.gr)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr