Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας σχολίασε την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για κατασκευή σκανδαλολογίας.
Ο κ. Πέτσας εξήρε την ετοιμότητα και την πολιτική παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας την αμηχανία στην οποία περιήλθε η Χαριλάου Τρικούπη κατά την ανταλλαγή ανακοινώσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είδα χθες -και πρέπει να του βγάλω το καπέλο του Γεωργιάδη-, μια τοποθέτηση και να ακολουθούν 2, 3, 4 ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα;».
Συνεχίζοντας την κριτική του, ο «γαλάζιος» βουλευτής υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε σε αλλαγή ρητορικής όταν διαπιστώθηκε πως οι νομικές ενστάσεις που προέβαλε δεν είχαν βάση, καθώς είχαν λάβει ήδη την έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.
«Χρειάστηκε να βγάλουν ένα σωρό ανακοινώσεις, για να καταλήξουν τελικά, όχι στα θέματα της νομιμότητας, που είχαν ελεγχθεί από το ΕΛΣΥΝ, αλλά στη σκοπιμότητα. Το πήγαμε στην πολιτική ευθύνη τώρα, αν έπρεπε να γίνει μια επένδυση για την ανακύκλωση;», διερωτήθηκε με νόημα.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η τακτική της στείρας επίθεσης και της τεχνητής όξυνσης δεν βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία, φέρνοντας ως απόδειξη τα ευρήματα των πρόσφατων μετρήσεων.
«Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει μια σκανδαλολογία σε κάποιο θέμα. Δε νομίζω ότι το ευνοεί. Δημοσκοπικά σίγουρα δεν το ευνοεί, γιατί το βλέπω να πέφτει αντί να ανεβαίνει», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.