Ο κ. Τσίπρας παραμένει ίδιος και απαράλλακτος, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κληθείς στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, να σχολιάσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση οφειλών και την προστασία της πρώτης κατοικίας.  «Τσαλαβουτάει στα θολά νερά εκμεταλλευόμενος τις δυσκολίες των ανθρώπων να ανταποκριθούν σε μια αύξηση των επιτοκίων», είπε συγκεκριμένα.

Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωαμτικής αντιπολίτευσης, «ποτέ και ό,τι και να πει δεν μπορεί να πείσει, γιατί δεν τα υλοποίησε όταν ήταν κυβέρνηση».

Αντίθετα, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ό,τι είπε το έκανε και ό,τι έχει πει για την επόμενη τετραετία θα το πράξει.

Αναφορικά με την παρέμβαση των τραπεζών που επεξργάζονται σχέδιο για «πάγωμα» του επιτοκίου Euribor, με βάση το οποίο διαμορφώνονται τα κυμαινόμενα επιτόκια στη στεγαστική πίστη, τόνισε ότι είναι οικειοθελής, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα αφορά την πρώτη κατοικία.

Επισημανε ακόμη ότι θα δοθούν στους δήμους της χώρας 25 εκατ. ευρώ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.