«Οργώνουν» τη χώρα, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, οι πολιτικοί αρχηγοί.

Με τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα εμπιστευτεί εκ νέου τη ΝΔ και ο χάρτης της χώρας θα γίνει «γαλάζιος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει σήμερα σε Ηλεία και Αχαΐα, δύο περιφέρειες που θεωρούνταν παραδοσιακά «προπύργια» του ΠΑΣΟΚ, ενώ την τελευταία δεκαετία δίνουν ισχυρά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί θα επισκεφθεί τα Λεχαινά και την Αμαλιάδα και στη συνέχεια τον Πύργο Ηλείας και το εργοτάξιο του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος στα Χανάκια. Στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο στάδιο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών (ΕΑΠ).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί την Άρτα και την Πρέβεζα. Συγκεκριμένα στις 12:00 θα περιοδεύσει στην Άρτα και το απόγευμα στις 18:30 θα περιοδεύσει στην πόλη της Πρέβεζας, «ευελπιστώντας» σε προσέλευση κόσμου, κάτι που δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν στην πρωτομαγιάτικη συναυλία στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, το πρωί στις 09:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ. Στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιάσει το πλαίσιο προγραμματικών προτεραιοτήτων του κόμματος.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί σήμερα τη Λάρισα. Στις 12:00 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το παζάρι της Αγιάς. Στις 20:00 θα μιλήσει σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ στις 22:00 θα παραβρεθεί στη συνεστίαση των Τ.Ο. Λάρισας και Υπαίθρου του ΚΚΕ, στο κτήμα Δριστέλλα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σήμερα θα μιλήσει στην Κεντρική Πλατεία (Ψαράκια) της Καλαμάτας, στις 20:30. Σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, η ομιλία στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX (Αριστομένους 26).

Στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας θα περιοδεύσει αύριο Σάββατο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Αλεξανδρούπολη, όπου στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα επισκεφθεί την Καβάλα όπου στις 6:30 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.