Τη διευκρίνιση ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο στους αγρότες, υπάρχουν,  όμως, «περιθώρια για ακόμα πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων, όπως έχουμε ξεκινήσει καιρό και όχι τώρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις», επανέλαβε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο των υπουργών Γερωγίας, έχοντας στη βαλίτσα του 19 προτάσεις υπέρ του πρωτογενή τομέα, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «προσπαθούσαμε να πείσουμε την Ευρώπη σε μία πιο ήπια μετάβαση, ήπια προσαρμογή στην "πράσινη" μετάβαση». Για δε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη για πολύ περισσότερους εντατικούς ελέγχους. «Είναι μία πολιτική η οποία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής γιατί δεν έχει αυτό που λέμε δημοσιονομικό κόστος, δεν είναι αυτό που λέμε παροχές, όμως μία κυβέρνηση η οποία επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αναμένεται στη Θεσσαλία, στις 11 Μαρτίου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αγρότες. «Μετά την τελευταία συζήτηση με τους αγρότες καλύφθηκαν αρκετά από τα διαχρονικά, θα έλεγα εγώ, αιτήματα των αγροτών με πρώτο και κυριότερο το ζήτημα του ρεύματος. Έχουμε πλέον μία απόφαση της κυβέρνησης, μία συμφωνία με τους παρόχους», τόνισε.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται η συνάντηση των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το τακτικό Συμβούλιο των 27 Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, ενώ αμέσως μετά θα γίνει η δεύτερη συνάντηση της ομάδας υπουργών των χωρών του Νότου (EUMED-9).