Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για την επίθεση με βόμβα μολότοφ που άγνωστοι πέταξαν έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, εξέφρασε ξεκινώντας την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών» είπε χαρακτηριστικά. 

Αυτονόητο χαρακτήρισε τον δημοκρατικό διάλογο που έγινε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ερώτηση για όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση και είπε ότι αυτές οι διαδικασίες αποτελούν ιστορική κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας. «Η εικόνα αυτή διαφοροποιεί πολύ γλαφυρά τη Νέα Δημοκρατία από τα άλλα κόμματα» σημείωσε. «Έχουν ξεχωριστή σημασία οι επισημάνσεις που έγιναν επειδή ήρθαν από τους εκπροσώπους των πολιτών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν πρέπει να το παραβλέπουμε και πρώτος ο πρωθυπουργός αποκρυπτογραφεί τα μηνύματα και τις επισημάνσεις που έγιναν σε ενωτικό κλίμα». 

Για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για το καταστατικό του κόμματος και τόνισε ότι η ΝΔ βάζει την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον και παίρνει αποφάσεις που είναι θετικές για τους πολίτες. Για το ζήτημα της διεύρυνσης του κόμματος είπε ότι πρόκειται για συνειδητή επιλογή συνύπαρξης που επικροτείται από τους πολίτες. «Βρισκόμαστε μαζί με ανθρώπους που ήρθαν να μας βρουν επειδή πίστεψαν στο κοινό μας όραμα. Κοινή συνισταμένη μας είναι η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και η ισχυροποίηση της χώρας» είπε. 

Σε ερώτηση για το αν η πολιτική της κυβέρνησης απευθύνεται στα συμφέροντα των λίγων όπως είπε ο Μάριος Σαλμάς στη συνεδρίαση της ΚΟ, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για τις αυξήσεις των μισθών τη μείωση των φόρων και τη μείωση της ανεργίας ως παραδείγματα που δείχνουν το αντίθετο.

Σε ερώτηση για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει μια τέτοια συζήτηση και πρόσθεσε πως οτιδήποτε διαφορετικό είναι απρέπεια στο πρόσωπο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

O Παύλος Μαρινάκης απέρριψε ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας όσα ακούγονται περί απομόνωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, με αφορμή τις ομιλίες που θα εκφωνήσουν την 1η Ιουλίου σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: