Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού στα πρόσωπα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Ερωτηθείς για το αν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στον κ. Δένδια και στον κ. Φλώρο μετά τη φωτιά στη Μαγνησία και τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών, τα ελικόπτερα που βρέθηκαν στην πίστα αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Daniel» και το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «τα θέματα των ΕΔ είναι ζητήματα στα οποία έχουν απαντήσει το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Άμυνας. Απάντησαν σε μια σειρά από fake news. Καλό είναι να σεβόμαστε τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Χωρίς να σημαίνει ότι κάποιος είναι υπεράνω κριτικής, ας μη βάζουμε στην πολιτική αντιπαράθεση τις ΕΔ, αυτές δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα». 

Για το δυστύχημα στη Λιβύη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες και πρόκειται για τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα. Διαψεύδουμε ότι η ΕΥΠ μετέβη στη Λιβύη. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης της εμπιστοσύνης στον στρατηγό Φλώρο». 

Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη. Εκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, ενώ θα εκφωνήσει ομιλίες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο Πανεπιστήμιο Yale. 

Σε ερώτηση για τις τριετίες και τα σχόλια περί εμπαιγμού από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «μόνο ένα πράγμα μένει σταθερό: ο λαϊκισμός και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα της αντιπολίτευσης. Ποιος ακριβώς είναι εμπαιγμός; Κάτι που θα γινόταν σε 1-2 χρόνια γίνεται νωρίτερα και γιατί ο πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει πλέον ανάγκη για εργαζόμενους».

Για τη διαφαινόμενη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε πρέπει, ούτε θέλει να πάρει θέση στην εσωκομματική διαδικασία ενός άλλου κόμματος» και επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θέλει αξιόπιστη αντιπολίτευση. «Δεν υπάρχει λόγος ούτε για ικανοποίηση ούτε για δυσαρέσκεια από τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη» τόνισε.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: