Πατούλης: Ο ΔΕΔΔΗΕ πληρώνεται καλά για να φροντίζει τα καλώδια

by news

Συνέχεια στην κόντρα Περιφέρειας και ΔΕΔΔΗΕ έδωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Όπως είπε, «όπως ο ΟΣΕ έχει την ευθύνη να διατηρεί τον συρμό ανοιχτό και να προλαμβάνει ακόμα και ένα δέντρο που μπορεί να πέσει και να εκτροχιαστεί, έτσι ακριβώς είναι και η δουλειά της ΔΕΔΔΗΕ. Να μεταφέρει το ρεύμα σε κάθε σπίτι μέσα από τα ηλεκτροφόρα και πρέπει να προλαμβάνει εκείνο που μπορεί να προκαλέσει την οποιαδήποτε πτώση του καλωδίου. Για αυτό πληρώνεται και πληρώνεται ακριβά».

Επιπλέον, άφησε αιχμές για τη λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ, λέγοντας ότι ακόμη και την περίοδο που ο ο ίδιος ήταν δήμαρχος, όταν καλούσαν τον ΔΕΔΔΗΕ για να φροντίσει κάποιο καλώδιο στην καλύτερη περίπτωση ερχόταν μετά από 2-3 μήνες ή και καθόλου. Ο Γιώργος Πατούλης, όπως είπε, για να γίνει η σωστή φροντίδα των δέντρων και κλαδιών που είναι κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια πρέπει να υπάρχει εξειδικευμένος τεχνίτης της ΔΕΔΔΗΕ για να το φροντίσει ώστε να μην υπάρξει ατύχημα ή ακόμη και θάνατος.

Ακόμη και τα καλοκαίρια, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη όταν καλείται ο ΔΕΔΔΗΕ να φροντίσει τα καλώδια σε δάση για να μην πετάνε σπινθήρες δεν ανταποκρίνεται τις περισσότερες φορές. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει για αυτό το θέμα να υπάρχουν οι συντονιστές του κράτους.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα