Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη αν για κάτι... ξεχωρίζει είναι για δύο πράγματα. Πρώτον, για τη μονοκαλλιέργεια (σ.σ.: σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα) στην αντιπολίτευση που ακολουθεί και στη... συνεπή προσπάθειά του να ξεπατικώνει όλα τα λάθη της Κουμουνδούρου. Δεν το λες και επιτυχία αυτό για τον φέρελπι Ανδρουλάκη, που προεκλογικά, θυμίζουμε, μεταξύ άλλων, ήθελε(!) να διορίσει αυτός τον πρωθυπουργό που ο λαός θα ψήφιζε. Επίσης, ο λαϊκισμός καλά ανθεί στον κήπο της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς και η υποκρισία.

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη

Τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει… λοκάρει την υποψηφιότητα του νεοναζί Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, την οποία κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές χρεώνει (αλίμονο) στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον βουλευτή Παναγιώτη Δουδωνή, «είναι αδιανόητο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παρακολουθεί αμέτοχη καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση να συνιστούν συνδυασμό δημοτικών εκλογών και ο επικεφαλής τους να κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο της Αθήνας, διατυμπανίζοντάς το μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημειώνει για αρχή και συνεχίζει ακάθεκτος: «Φαίνεται πως η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης στην απαγόρευση συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές πολιτικού κόμματος που υποκρύπτει εγκληματική οργάνωση επί τρία χρόνια και, παρά τις πρωτοβουλίες της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, δεν της έγινε μάθημα». Δηλαδή ο συμπαθής κατά τα άλλα Π. Δουδωνής κατηγορεί την κυβέρνηση για τον Κασιδιάρη, προσπερνώντας, σκοπίμως, ότι επί κυβέρνησης ΝΔ συνελήφθησαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι «το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες έρμαιο στα χέρια καταδικασμένων εγκληματιών» και γι’ αυτό, όπως λέει, «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε με συνέπεια, άτεγκτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες απαιτεί και θα επιδιώξει άμεσα τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα αποκλείει από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδυασμούς των οποίων η ηγεσία ασκείται από πρόσωπα, που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση».

Επιλεκτική αμνησία

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση διέπονται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Σύμφωνα με το Νόμο 3852 του 2010, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί, είτε δήμαρχος είτε δημοτικός σύμβουλος, και έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα, μεταξύ των οποίων η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που αφορά τη Χρυσή Αυγή. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Ο ισχύων νόμος μπορεί να μην απαγορεύει την κάθοδο καταδικασμένου σε κακούργημα στις δημοτικές εκλογές, ούτε βεβαίως μπορεί να αποτρέψει την εκλογή του, δίνει ωστόσο στη Δικαιοσύνη και στο υπουργείο Εσωτερικών τη δυνατότητα να τον θέσουν σε αργία, από όποιο πόστο εκλεγεί».

Και επειδή φαίνεται πως εκεί στο ΠΑΣΟΚ λησμονούν ακόμη και πρόσφατα γεγονότα, να τους θυμίσουμε ότι προεκλογικά ο νεοναζί Κασιδιάρης ήταν αυτός που ζητούσε ψήφο εναντίον Μητσοτάκη, όχι λευκό-όχι άκυρο-όχι αποχή.

Ηταν αυτός ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτης, ο οποίος με δήλωσή του «κάλεσε όλους τους Ελληνες, να πάνε να ψηφίσουν για να βάλουν οριστικό τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη», προσθέτοντας: «Οχι λευκό-όχι άκυρο-όχι αποχή». Ζητούσε δηλαδή να ψηφίσουν με τρόπο που θα σήμαινε το τέλος της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη και τη συγκρότηση μιας άλλης.

Τέλος, να μην ξεχάσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, που έκλεινε για καιρό «το μάτι» στους εγκληματίες, ναζί. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς και της προόδου –τρομάρα τους– αρνήθηκε να ψηφίσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που είχαν στόχο –και τον πέτυχαν– να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή στις εκλογές εγκληματικών οργανώσεων ντυμένων με το μανδύα κόμματος.

Ηχηρή παραίτηση

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα ωραία με τη μίζερη και λαϊκίστικη αντιπολίτευση που ασκεί το ΠΑΣΟΚ, ένα ακόμη στέλεχος ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των παραιτήσεων από την ημέρα που το κόμμα πέρασε στα «στιβαρά» χέρια του Νίκου Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, Παναγιώτης Κόνσουλας, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του, καθώς και από απλό μέλος του κόμματος, με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της ηγεσίας.

«Εύχομαι ολόψυχα σε κάθε ένα από τα στελέχη, τις φίλες και τους φίλους με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, καλή δύναμη στους δύσκολους αγώνες που έχουν μπροστά τους το επόμενο διάστημα, ώστε να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ένα κόμμα με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, χωρίς “ομάδες” και “ημέτερους”, το οποίο θα αγκαλιάζει ισότιμα όλα τα στελέχη και τα μέλη του και πάνω απ’ όλα τους πολίτες και τον ελληνικό λαό» τονίζει μεταξύ άλλων ο Π. Κόνσουλας.