Ο Νίκος Μπουνάκης είναι το δεύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση εκτεθειμένος βρίσκεται προσωπικά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος είναι φίλος και στενός του συνεργάτης.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μπουνάκης, όπως αποκάλυψαν τα parapolitika, δηλώνει δημόσιες εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία στο όνομα δικαιούχων που δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο τόπο επιδιώκοντας να πάρουν παράνομες επιδοτήσεις. Και μάλιστα ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την Θεσσαλία, αφού ζει στην Κρήτη. Ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε την εμπλοκή της εταιρείας του, ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν νόμιμα, λέγοντας ότι στο κέντρο υποδοχής δηλώσεων της εταιρείας του προσήλθε μια συγκεκριμένη παραγωγός με όλα τα δικαιολογητικά και σχετικό μισθωτήριο για την εν λόγω δημόσια έκταση ενώ κατέληξε ότι δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τον έλεγχο της νομιμότητας αλλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προαναγγέλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη 

Ο Νίκος Μπουνάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Κρήτης, ωστόσο η σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ιδιαίτερα στενή. Και αυτό διότι το εν λόγω στέλεχος ήταν ένα από τα 204 στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα που υπέγραψαν κείμενο στήριξης του νυν προέδρου στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές. Επιπλέον το εν λόγω στέλεχος αποτελεί ένα από τους κομματικούς πυρήνες του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη, καθώς είναι και προσωπικός του φίλος, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες. Τέλος δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης τον έθεσε αναπληρωτή γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία ζητεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αν αποδειχθεί η εμπλοκή του, πρέπει να διαγραφεί από το κόμμα. Πάντως μέχρι στιγμής η Χαριλάου Τρικούπη αντί να απολογηθεί, ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα, κατηγορώντας... την Νέα Δημοκρατία για ακόμη μια φορά.

Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες του στελέχους μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη και σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ:

c238ae32-a942-4f3f-aa57-4d8ed262b6e4.jpeg
fbee218e-733b-4f04-9d7e-96ccd27701df.jpeg