Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπεριέλαβε τον Χάρη Δούκα στο λεγόμενο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, το όργανο που ανακοίνωσε και το οποίο υποτίθεται θα συνεδριάζει ως ένα είδος… πρωινού καφέ, αλλά σε ώρες ΠΑΣΟΚ. Ο δήμαρχος Αθηναίων όμως αντέδρασε και άσκησε κριτική…

Οι διαρροές από την πλευρά του Χάρη Δούκα μετά την ανακοίνωση του νέου οργάνου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη, που αποχώρησε από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών και δεν έλαβε μέρος σε αυτές, δείχνουν τις προθέσεις του.

Η απόφαση του Παύλου Γερουλάνου να αποδεχθεί την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη και να αναλάβει τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τον εντάσσει στην ομάδα του προέδρου και μάλιστα με ρόλο συγκεκριμένο. Θα εκφράζει τη θέση και τις αποφάσεις του κόμματος στη Βουλή και ως εκ τούτου γίνεται… συμμέτοχος σε ό,τι ακολουθήσει είτε θετικό είτε αρνητικό για το κόμμα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου εντάσσεται επίσης στην ίδια ομάδα εκ του ρόλου που αποδέχθηκε ν’ αναλάβει.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο… δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ αποδυναμώνονται, καθίστανται συμμέτοχοι όσων ακολουθήσουν μέχρι τις εθνικές εκλογές και εντάσσονται στο ίδιο κάδρο με τον πρόεδρο του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Αθηναίων σπεύδει να τοποθετηθεί στο εσωκομματικό πεδίο και ν’ αναλάβει τον ρόλο του πόλου έλξης των δυσαρεστημένων – και αυτών που υπάρχουν ούτως ή άλλως αλλά και αυτών που θα προκύψουν στην πορεία. Δεν είναι τυχαίο ότι στις διαρροές που έγιναν εκ μέρους του Χάρη Δούκα ασκείται κριτική για τη μη συμμετοχή στο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο όλων των υποψήφιων αφού απουσιάζουν τα ονόματα του Μιχάλη Κατρίνη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σπεύδει ουσιαστικά να βάλει τις βάσεις για να δημιουργήσει τη δική του ομάδα, κάνοντας όμως και μια πολιτική κίνηση στο εσωτερικό του κόμματος. Ποια είναι αυτή; Η αιχμή για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον ρόλο που της ανέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις… πηγές του Χάρη Δούκα να επισημαίνουν ότι «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση».

Με απλά λόγια, ο Χάρης Δούκας –υπερασπιστής των συνεργασιών του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά– εμφανίζεται να αφήνει αιχμές για στροφή του «ούτε ούτε» προέδρου προς το φιλελεύθερο κέντρο. Προεξοφλεί μάλιστα στροφή προς μια πολιτική κατεύθυνση δείχνοντας την Άννα Διαμαντοπούλου και τις θέσεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει.

Τα όργανα ξεκίνησαν στο ΠΑΣΟΚ προτύ καν συνεδριάσουν τα όργανα που δημιουργήθηκαν.