Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Οδυσσέας Αστέρης» του Ανδρέα Χατζηχαμπή

21

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Κέδρος, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, τη ποιητική συλλογή του Ανδρέα Χατζηχαμπή ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΣΤΕΡΗΣ.

Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Θεοδόσης Πυλαρινός, η δρ φιλολογίας, συγγραφέας κριτικός λογοτεχνίας, κ. Ανθούλα Δανιήλ και η δρ φιλολογίας, κριτικός λογοτεχνίας κ. Αγάθη Γεωργιάδου.

Μουσικές παρεμβάσεις με αποσπάσματα από τις Σονάτες και Παρτίτες για βιολί σόλο του Bach, από τον βιολονίστα Παντελή Σταματέλο.

Ο δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής ζει στη Λεμεσό και είναι δραστήριο στέλεχος της πνευματικής και κοινωνικής ζωής της πόλης. Δίδαξε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα (ENEC), που δραστηριοποιείται σε 37 χώρες, και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥΚΠΕΕ. Δημοσίευσε τέσσερις ποιητικές συλλογές. Ποιήματα, μελέτες και άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Σέρβικα. Ανθολογήθηκε σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες.

Δημοσίευσε επίσης κείμενα λογοτεχνικής κριτικής. Συντονίζει την έκδοση του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Ανεράδα» της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» που εκδίδεται στη Λεμεσό και αποστέλλεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Το λογοτεχνικό του έργο έχει τύχει πολλών διακρίσεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr