Προσπάθεια ισοφάρισης των παραβιάσεων των κανόνων του Κράτους Δικαίου, βλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, πίσω από τον σάλο που έχει ξεσηκωθεί από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Καθημερινής, αναφορικά με τους «λάθος χειρισμούς» στην σκευωρία Novartis και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Γιάννη Κολοκυθά, Παναγιώτη Στάθη και Μανώλη Αναγνωστάκη, ο κύριος Παππάς επέμεινε να μην κριτικάρει καθόλου τον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το «mea culpa» του, αποκαλώντας τον αδελφικό φίλο, ενώ προσπάθησε να φτιάξει μια θεωρία συνομωσίας, ότι δήθεν η κυβέρνηση ήταν εκείνη που κατασκεύασε το θέμα, προκειμένου να υπάρξει ισοφάριση των παραβιάσεων των κανόνων του Κράτους Δικαίου.

Καλή η ιστορία, αλλά δεν έχει δράκο, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας. Διότι εάν δεν είχε προβεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην αυτοκριτική, την οποία έκανε στο συνέδριο της Καθημερινής, δεν υπήρχε τρόπος να επανέλθει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα. Ο κύριος Κοντονής, είχε εκφράσει αυτές τις θέσεις ήδη από το 2020, αλλά ουδείς πήγε να καταγγείλει εκ των υστέρων την κυβέρνηση Τσίπρα για παραβιάσεις των κανόνων του Κράτους Δικαίου, στην ΕΕ για παράδειγμα. Ήταν η δήλωση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα που δικαίωσε τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή και κατά συνέπεια, βγήκε και είπε ακόμη περισσότερα. Οπότε, αν κάποιος σκότωσε το αφήγημα των τιμητών των κανόνων του Κράτους Δικαίου, δεν είναι ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο κύριος Κοντονής. Ο δολοφόνος του αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Οπότε κύριε Παππά, καλό θα ήταν να κρατήσετε τις «ψεκασμένες» θεωρίες συνομωσίας κατά μέρος και να φροντίσετε να κάνετε τη δική σας αυτοκριτική, διότι ο αδελφικός σας φίλος σας έβγαλε στη φόρα.

Η δήλωση του Νίκου Παππα

Γιάννης Κολοκυθάς: «Παρά-υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρχε στο Μαξίμου;»

Νίκος Παππάς: «Ο κύριος Κοντονής ήταν υπουργός, δεν ξέρω, θυμήθηκε μετά από 8 χρόνια, ότι υπήρχε παρά-υπουργείο στο υπουργείο, δεν ξέρω».

Παναγιώτης Στάθης: «Τα έχει ξαναπεί με άλλο τρόπο, παρά-υπουργείο το είπε εδώ όμως. Ο Τσίπρας λέει "τσουβαλιάστηκαν άνθρωποι αδίκως", όμως».

Νίκος Παππάς: «Έλα, δεν θέλω να το σχολιάσω. Δεν θέλω να πω τίποτα, η Novartis ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο, το έχει ομολογήσει η Novartis, έχει πληρώσει πρόστιμο για αυτό».

Παναγιώτης Στάθης: «Δεν λέει κανείς όχι κύριε Παππά, τον πολιτικό χειρισμό...»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Αδίκως τσουβαλιάστηκαν όλοι αυτοί; Τα πρόσωπα αυτά, αδίκως μπήκαν στη λίστα;»

Νίκος Παππάς: «Δεν θέλω να σχολιάσω».

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Γιατί; Δεν σας βάζω το πιστόλι στον κρόταφο, να καταλάβω το γιατί θέλω. Όταν βγαίνει ο αρχηγός σας και το λέει, όταν βγαίνει ο υπουργός δικαιοσύνης και λέει, ότι "δεν ήξερα ότι ο κύριος Τζανακόπουλος - με ειδοποίησαν οι δημοσιογράφοι, ότι ο κύριος Τζανακόπουλος πάει στον Άρειο Πάγο", όταν λέει ότι "εγώ δεν κατέθεσα τον νόμο, τον κατέθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος-»  

Παναγιώτης Στάθης: «Και έρχεται ως επιστέγασμα ο Τσίπρας και λέει, ότι τσουβαλιάστηκαν άνθρωποι...»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Είναι mea culpa, αυτό».

Νίκος Παππάς: «Είμαστε ενώπιον μιας -όχι τελικής ευθείας- είμαστε στους τελευταίους γύρους (sic) πριν τις ευρωεκλογές. Σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται αν η συμμαχία Δεξιάς - Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, θα μπορούν να παραβιάζουν το κράτος δικαίου. Η εργαλειοποίηση εκ των υστέρων και μετά από 8 χρόνια, περιστατικών της δικής μας διακυβέρνησης, εμπίπτει σε μια προσπάθεια ισοφάρισης, θεμελιωδών, σκανδαλωδών παραβιάσεων των κανόνων του Κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Ο κύριος Κοντονής το είπε αυτό».

Νίκος Παππάς: «Ε, και τι να κάνω εγώ τώρα που το είπε ο κύριος Κοντονής;»

Παναγιώτης Στάθης: «Μα, κάνει τη δουλειά του Μητσοτάκη ο Κοντονής;»

Νίκος Παππάς: «Τι σημασία έχει αυτό τώρα; Εγώ δεν θα κάνω αξιολόγηση για τα ελατήρια - δεν θα κάνω δίκη προθέσεων. Είπε μια άποψη με την οποία διαφωνώ, τι να κάνουμε τώρα; Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν θα πω τίποτε άλλο».