“Παπατζίδικη” λογική με χρήματα των φορολογούμενων

by To Manifesto

Πρέπει να έχει μεγάλο μαράζι ο πρώην υπουργός του διαστήματος που είχε και την ευθύνη της ΕΡΤ, ώστε με το που ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι η κυβέρνηση μείωσε αυτά που πλήρωνε η ΕΡΤ για τις μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague, επετέθη λαύρος κατά της κυβέρνησης γιατί-λέει- στερεί απ’ τους φιλάθλους το δωρεάν θέαμα “σημαντικών αθλητικών γεγονότων”. Το πόσο “σημαντικά” ήταν αρκεί να δει κανείς την τηλεθέαση των αγώνων που μετέδιδε η ΕΡΤ. Δηλαδή, το value for money των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που πλήρωναν οι φορολογούμενοι, για να κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ “παιχνίδια” με τους παράγοντες. Για να το καταλάβει ο κ. Παππάς, αν τα “διαστημικά” ποσά αντιστοιχούν με το προσφερόμενο θέαμα.

Στην ανακοίνωση λοιπόν ο κ. Παππάς (την οποία υπογράφει ως τομεάρχης Οικονομίας και όχι ως αστροναύτης), επικρίνει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γιατί στερεί τη δυνατότητα από την ΕΡΤ(;), από τα Σωματεία(“ξεχνά” ότι είναι Ανώνυμες Εταιρείες), αλλά και από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες(!) το “δωρεάν” θέαμα! Προφανώς πρόκειται για την πλέον ακραία και εντελώς “παπατζίδικη” αντίληψη και νοοτροπία αφού τίποτα δεν είναι δωρεάν! Αντιθέτως η συμφωνία που είχε κάνει η κυβέρνηση στην οποία μετείχε “εκτόξευσε” τα ποσά, όπως ο δορυφόρος που ο ίδιος έστειλε στο διάστημα. Πέραν αυτού δεν λέει κουβέντα για τα 44 εκατομμύρια που θα πλήρωναν οι φορολογούμενοι, τα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε σε 8,9 εκατ. ευρώ, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ με τα λεφτά των άλλων να εξαγοράζει ψήφους.

Αναφέρει, όμως, ο κ. Παππάς και κάτι επιπλέον του οποίο αποτελεί επιτομή της “παπατζίδικης” αντίληψης με την οποία κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία θα συνεχίσει να αντιπολιτεύεται. “Είναι επιλογή της Ν.Δ.”, λέει, “να έχει την ΕΡΤ ως παρία του τηλεοπτικού τοπίου, να μην  στηρίξει τον αθλητισμό και σπρώξει τους φιλάθλους στις μηνιαίες συνδρομές των 50 ευρώ. Ο κόσμος του αθλητισμού και οι φίλαθλοι βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα.” Πρόκειται για το ανέκδοτο της ημέρας να λες, ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωνε απ’ τις τσέπες μας 44 εκατ. ευρώ θα μειώνονταν οι συνρομητές στην Cosmote και στη Nova(δεν τολμάει να πει με το όνομά τους τα συνδρομητικά κανάλια), ενώ τώρα με το 8,9 εκατ. ευρώ όλοι θα γίνουν συνδρομητές στα συνδρομητικά γιατί η ΕΡΤ θα σταματήσει να δείχνει το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης!!!

Όλα αυτά προκαλούν γέλια, αλλά δείχνουν με τον πλέον κυνικό τρόπο μια αντίληψη και νοοτροπία γύρω από το “δωρεάν” με τα λεφτά των φορολογούμενων και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Στην υγεία των κορόϊδων…

Easy Writer

Σχετικα Αρθρα