Σιγά, η δικαιοσύνη κοιμάται

by Manifesto

Πολλά από τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης είναι και αξιοσημείωτα και αξιοπερίεργα.

Μερικά μόνο παραδείγματα αρκούν για να κατανοήσει και ο πλέον δύσπιστος ότι κάτι δεν πάει καλά στο χώρο της ανεξάρτητης και τυφλής δικαιοσύνης.

1. Αποκαλύπτεται ότι για την τραγωδία στο Μάτι ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε το αίτημα του ανακριτή που ζήτησε να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις «της θανατηφόρας έκθεσης κατά συρροή και της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο», αλλά για τη δικαιοσύνη πέρα βρέχει.

2. Κρεμάνε, χωρίς ούτε μισό στοιχείο, στα μανταλάκια 10 πολιτικούς και οι εισαγγελείς οι οποίοι “χειρίστηκαν” και “διαχειρίστηκαν” τη σκοτεινή υπόθεση (σ.σ.: για να μην ξεχνιόμαστε, κάποιοι δικαστές διώκονται για κακούργημα για τη σκευωρία Novartis ) συνεχίζουν απρόσκοπτα το “θεάρεστο έργο τους”.

3. Αποφασίζει η Βουλή ότι μαζί με τον Ρασπούτιν, για τη σκευωρία Novartis, πρέπει να παραπεμφθούν και μερικοί “αδέκαστοι εισαγγελείς”, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν τη “δουλειά τους”. Ελπίζουμε ότι η  “δουλειά” που κάνουν αυτές τις ημέρες δεν αφορά “τυχόν αντίποινα” σε όσους αποκάλυψαν το σκοτεινό τους ρόλο, γιατί τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

4. Πως γίνεται, πως εξηγείται να έχει ασκηθεί δίωξη κατά της Ελ. Τουλουπάκη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, αλλά η ίδια να παραμένει στη θέση της; Και καλά η ίδια δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί από την υπόθεση Novartis, οι προϊστάμενοι της όμως γιατί δεν έχουν υποβάλλει το προβλεπόμενο ερώτημα προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου ως προς το αν θα πρέπει να αντικατασταθεί η κ. Τουλουπάκη στη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της;

5. Καταγγέλλεται ότι κρατικός αξιωματούχος και “συγγενικό πρόσωπο” κορυφαίου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που έκανε επί 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν να “κατασκευάζει στοιχεία, υποθέσεις και πορίσματα”, αλλά δεν έχει βρεθεί ένας εισαγγελέας για να τα διερευνήσει όλα αυτά.

Συμπερασματικά, ουδείς λογικός και δημοκρατικός άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει με τη θέση της κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται όταν κάποιοι δικαστές δεν σέβονται ούτε το ρόλο τους, ούτε το λειτούργημά τους;

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα