Λίγες μόλις ώρες μετά την ιστορική εξόδιο ακολουθία του Πάπα Φραγκίσκου, χιλιάδες πιστοί συρρέουν στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε για να αποχαιρετήσουν προσωπικά τον ποντίφικα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή με τις πρωτοποριακές απόψεις του και την ταπεινότητά του. 

Σήμερα, από τις πρώτες κιόλας ώρες, άνοιξαν οι πύλες της βασιλικής της Σάντα Μαρία Ματζιόρε, όπου βρίσκεται ο τάφος του, για να υποδεχθούν όσους θέλουν να τον αποχαιρετήσουν με ένα λουλούδι, μια προσευχή, μια σιωπηλή υπόκλιση. Παρά τις αρχικές ανακοινώσεις του Βατικανού ότι το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινούσε αύριο (28/4), η ανταπόκριση του κόσμου οδήγησε στο άνοιγμα της εκκλησίας από σήμερα Κυριακή. 

30202546.jpg
30202585.jpg
30202587.jpg
30202589.jpg
30202590.jpg

Εικόνες: ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΕΡΑ/MASSIMO PERCOSSI

Το πλήθος είναι αδιάκοπο. Οικογένειες, νέοι άνθρωποι, προσκυνητές από κάθε γωνιά της Ιταλίας και του κόσμου, στέκονται υπομονετικά για να τιμήσουν τη μνήμη του Πάπα Φραγκίσκου στη βασιλική αφιερωμένη στην Παρθένο Μαρία, έναν χώρο που ο ίδιος αγαπούσε ιδιαίτερα.

Τις επόμενες εννέα ημέρες, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα τελούνται ειδικές λειτουργίες για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης του κονκλαβίου για την εκλογή του νέου Πάπα.