Ανακουφισμένος για την αποκάλυψη της ταυτότητας των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της σκευωρίας της Novartis δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος είπε, ωστόσο, ότι δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι αισθάνεται ανακούφιση για δυο λόγους. «Πρώτον, γιατί έτσι θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί υποκινητές της υπόθεσης. Μέχρι χθες οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, άλλοι όμως σχεδίασαν και υποκίνησαν τα πράγματα. Δεύτερον, το αίτημα μπορεί να απορριφθεί, ωστόσο υπήρχαν στοιχεία ότι οι μάρτυρες είχαν λάβει χρήματα από το αμερικανικό Δημόσιο. Περιμένω λοιπόν τις περαιτέρω εξελίξεις».

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να προβεί σε ποινικές διώξεις, ο Παναγιώτης Πικραμμένος απάντησε αρνητικά. «Αυτό που με νοιάζει εμένα είναι οι μάρτυρες να νιώσουν ηθική, πολιτική και κάθε είδους πίεση να μιλήσουν για την πραγματική ιστορία. Πρόκειται για ένα γεγονός που καθόρισε την πολιτική της τελευταίας χρονικής περιόδου» σημείωσε.  

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος είπε επίσης ότι με την απόφαση της εισαγγελέως δεν υπονομεύεται ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων. «Ήταν ψευδομάρτυρες και όχι αληθινοί μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, επομένως δεν είναι δυνατόν να προστατεύσουμε μια ίντριγκα και δολοπλοκία» σημείωσε και πρόσθεσε πως πρέπει να διατηρηθεί ο θεσμός, ο οποίος αποτέλεσε και ευρωπαϊκή οδηγία.