Πάνω από 300 επιθέσεις υπέρ Κουφοντίνα -Ποιοι συγκροτούν τις «ομάδες κρούσης»

by Manifesto

Πάνω από τριακόσιες είναι το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις σε διάφορους στόχους από «ομάδες κρούσης» υποστηρικτών του πολυισοβίτη απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, με πυρήνα περίπου 200 νεαρούς αναρχικούς. Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό για το ενδεχόμενο γενικευμένης βίαιης αντίδρασης του «χώρου».  Εντονη υπήρξε η αποδοκιμασία της ηγεσίας της Δικαιοσύνης για «συνδικαλιστικές απόψεις» στην όλη υπόθεση.

Κλεφτοπόλεμος αστυνομίας-αναρχικών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε εξέλιξη, με αφορμή την απεργία πείνας του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πίσω από τις δεκάδες καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων, τραπεζών και εμπορικών καταστημάτων -υπολογίζονται σε πάνω από 300- τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας βλέπουν έναν πυρήνα περίπου 200 νεαρών αναρχικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη (“Καθημερινή” 7/3/2021), περιγράφονται ως άτομα ηλικίας από 18 έως 23 ετών, που επιλέγουν λόγω και των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας να πραγματοποιούν επιθέσεις στις γειτονιές τους. Είτε πρόκειται για φθορές σε τράπεζες είτε για εμπρησμούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αστυνομικών κ.ο,κ. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, για παράδειγμα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε τράπεζες στο Μαρούσι, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν μοτοσικλέτα αστυνομικού έξω από το σπίτι του στο Κερατσίνι.

Εκτός πάντως από τους κατά τόπους πυρήνες αναρχικών, ενεργό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών φέρονται να διαδραματίζουν και πιο δυναμικές και καλύτερα δομημένες ομάδες αντιεξουσιαστών, με έδρα τον Βύρωνα, το Παγκράτι, το Κουκάκι και τα Εξάρχεια.

Σε αυτές μετέχουν άτομα που δεν είναι άγνωστα στις αρχές ασφαλείας, καθώς έχουν στο πρόσφατο παρελθόν προσαχθεί ή συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια με την αστυνομία, καταλήψεις κτιρίων κ.ά. Αυτούς «βλέπουν», σύμφωνα με την “Καθημερινή”, τα στελέχη της αστυνομίας πίσω από την επίθεση με μολότοφ, καπνογόνα και πέτρες κατά του Α.Τ. Καισαριανής την περασμένη Κυριακή.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα