Η μεγάλη ημέρα για τον Μίλτο Τεντόγλου είναι σήμερα! Στις 20:30 ο 25χρονος άλτης του μήκους θα διεκδικήσει μια ακόμη διάκριση αγωνιζόμενος στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου

Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος του στον αγώνα είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Βλέποντας τον προκριματικό του αγωνίσματος προέβλεψε ότι θα είναι ένας δύσκολος τελικός. Πέρυσι στην ίδια διοργάνωση στο Όρεγκον είχε κρεμάσει στο λαιμό του το ασημένιο μετάλλιο. Ο προκριματικός του μήκους μπορεί να κράτησε σε αγωνία όλους όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα, όμως, ο Τεντόγλου ήταν σίγουρος ότι στο τρίτο του άλμα θα έπαιρνε την πρόκριση για τον τελικό. 

Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η εμπιστοσύνη που έχει στις δυνάμεις του, κάνουν τον άλτη που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι τόσο ξεχωριστό. Στον σημερινό τελικό η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Ο Τεντόγλου είναι ο ένατος κατα σειρά αθλητής που θα επιχειρήσει άλμα και στον προκριματικό είδε τον Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίνοκ να σημειώνει την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με 8,54 μέτρα. Κάτι που δε σημαίνει βέβαια ότι θα επαναλάβει ένα παρόμοιο άλμα στον τελικό. Το δεδομένο πάντως είναι ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, έχει μάθει να λειτουργεί υπό πίεση και κατά έναν τρόπο την επιδιώκει κιόλας γιατί έτσι χαίρεται περισσότερο τον αγώνα. 

Αναλυτικά οι αθλητές στον τελικό του μήκους με τις φετινές τους επιδόσεις

Τεγάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 8,27 μ. 
Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 8,15 μ.
Μάρκις Ντέντι (ΗΠΑ) 8,34 μ. 
Κάρεϊ Μακλεόντ (Τζαμάικας) 8,40 μ. 
Αλεχάντρο Παράντα (Κούβα) 8,15 μ. 
Σάιμον Εχάμερ (Τουρκία) 8,32 μ.
Τζέσουίν Άλντριν (Ινδία) 8,42 μ.
Τόμπιας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,19 μ.
Μίλτος Τεντόγλου (ΕΛΛΑΔΑ) 8,41 μ.
Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8,54 μ.
Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 8,23 μ.
Ζιάν Γουάνγκ (Κίνα) 8,34 μ.