Μπροστά σε μία γεμάτη κερκίδα (υπήρχε κόσμος που δεν χωρούσε και περίμενε υπομονετικά να βρει μία κενή θέση) στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε άλλη μία νίκη.

Παρουσία θρύλων, όπως οι Κεντέρης, Ξάνθου, Μαυρωτάς, Σακοράφα (μεταξύ άλλων), ο Γρεβενιώτης Ολυμπιονίκης επικράτησε ξανά σε αγώνα με άλμα στα 8,24μ.

Σε μία πολύ όμορφη διοργάνωση, στην πλατφόρμα που στήθηκε πάνω στον δρόμο και μάζεψε πάρα πολλούς θεατές κάθε ηλικίας, ο Τεντόγλου άρχισε με 7,83μ., πατώντας πολύ πίσω από την βαλβίδα, ενώ ήταν άκυρος οριακά στο δεύτερο άλμα.

Στο τρίτο πάτησε πολύ πίσω και έκανε 8,03μ..

Ηταν άκυρος στο τέταρτο, όπως και στο πέμπτο ενώ στο τελευταίο άλμα πέταξε στα 8,24μ. που ήταν και το καλύτερο του αγώνα.

«Το ευχαριστήθηκα. Ωραία ατμόσφαιρα, αλλά άργησα να βρω ρυθμό. Το τελευταίο άλμα ήταν… τίμιο. Είναι ρεκόρ μου σε street event το 8,24μ» είπε ο Τεντόγλου στο τέλος του αγώνα.

Ο Τόμπιας Μόντλερ έκανε δύο άκυρα στην αρχή και λίγο έλειψε να μείνει εκτός 8αδας. Στο τρίτο άλμα του πάτησε πολύ πίσω για να σιγουρευτεί ότι θα έχει και τρίτο άλμα και προσγειώθηκε στα 7,88μ.

Το άλμα αυτό τον έφερε στην δεύτερη θέση, με τον Ουζμπέκο Αβνάροφ να είναι τρίτος με 7,84μ. Καλή εμφάνιση και από τον Ν. Σταματονικολό ο οποίος είχε καλύτερο άλμα στα 7,62μ.

Στις γυναίκες η Mίλιτσα Γκαρντάτσεβιτς με άλμα στα 6.77μ., επιρκάτησε της Αλίνα Ροτάρου (6,71μ.). Τρίτη, αν και άλτια του ύψους, ήταν η Αντζελίνα Τόπιτς με 6,52μ., ενώ από ελληνικής πλευράς η Αναστασία Σκαρλάνη έκανε άλμα στα 6,07μ., ενώ η Καρύδη είχε άκυρα.

Πηγή: gazzetta.gr