Ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στα 8,34 προσθέτοντας ένα επιπλέον χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του και σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη, ενώ στη δήλωσή του αργότερα μπήκε στο κλίμα των εκλογών εκ συμπτώσεως και ουχί εκ προθέσεως.

«Το δικό μου ρεκόρ αγώνα είναι 38», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε λέγοντας πως «αν είχε καλό αέρα σήμερα, θα έκανα σαρανταφεύγα». Προφανώς είναι θέμα χρόνου ο Μίλτος να κάνει επίδοση «σαρανταφεύγα», αλλά είναι ζήτημα μερικών μόλις ωρών να γίνει… «σαρανταφεύγας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εδώ που τα συζητάμε, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πολλές ομοιότητες, με την πλέον χαρακτηριστική ότι και οι δύο έχουν πραγματοποιήσει μεγάλα άλματα και μεγάλα ρεκόρ. Ο πρώτος έχει την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και ο δεύτερος το κορυφαίο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο με τις επιδόσεις τους έχουν σηκώσει την Ελλάδα ψηλά, ενώ όπως είπε ο Τεντόγλου με ευνοϊκό άνεμο μπορεί να «πετάξει» ακόμη ψηλότερα. Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ευνοϊκός άνεμος των εκλογών της 21ης Μαΐου, που έφερε το πρώτο σαραντάρι, αποτελεί την πρόκληση των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Λίγο να φυσήξει και το 40,8% θα εκτιναχθεί στα ύψη, σημειώνοντας νέο ρεκόρ εκλογών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τελικά, άλλος… ερχόταν με φόρα και άλλος πήρε φόρα και εκτινάχθηκε στο… «σαρανταφεύγα».

Easy Writer