Χρυσό μετάλλιο για τον αθλητή στίβου στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου. Σημειώνοντας άλμα 8,52 μέτρων, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2020 στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια βγήκε πρώτος απόψε, Πέμπτη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη. Με αυτήν την επίδοση στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Μίλτος του Τεντόγλου, με προπονητή τον Γιώργο Πομάσκι, κατά την πρώτη του αποψινή προσπάθεια πέτυχε άλμα 8,50. Στη συνέχεια, η δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη προσπάθειά του βγήκαν άκυρες. Στην τελευταία του προσπάθεια χρειάζοταν να κάνει άλμα μεγαλύτερο από 8,50 ή 8,40 μ., προκειμένου να ξεπεράσει τη μέχρι εκείνη τη στιγμή καλύτερη προσπάθεια, δηλαδή αυτήν του Πίνοκ. 

«Το άλμα ήταν για 8,70»

Αφού του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μίλτος Τεντόγλου παραδέχθηκε ότι είναι ικανοποιήμενος, αλλά ως ένας ανέκαθεν μετριόφρων αθλητής επεσήμανε ότι θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα: «Το άλμα ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι’ αυτό νευρίασα».

«Είπα "πώπω λάθος", που μπορεί να το θυμάμαι για πάντα. Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα, αλλά μπορούσα να κάνω ένα ρεκόρ. Στο τελευταίο άλμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αφήνω τα πόδια στην προσγείωση, δεν ξέρω γιατί. Απλά ήθελα κάτι καλύτερο, γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Τι να κάνουμε, έτσι είναι οι αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σήμερα», πρόσθεσε ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου για το άλμα εις ύψος.

Επίσης, ευχαρίστησε τον κόσμο στο στάδιο που τον ενθάρρυνε στις προσπάθειές του, ενώ για την τελευταία του προσπάθεια που του έδωσε και τη νίκη, σχολίασε ότι ρίσκαρε λιγάκι μέχρι και τραυματισμό, όμως «όλα πήγαν καλά». Τέλος, ανέφερε ότι θέλει να χαλαρώσει λίγο και να σκεφθεί τον επόμενο στόχο του, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.