Όταν ο Ραγκούσης κατηγορούσε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

by news

Προφανώς και ο Γιάννης Ραγκούσης δεν πάσχει από κοντή μνήμη όταν υπερασπίζεται, ως ο πιστός στρατιώτης, τον Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο που έχει πολλάκις κατηγορήσει στο παρελθόν.

Προφανώς, όμως, ο Γιάννης Ραγκούσης, ευελπιστεί στην κοντή μνήμη των υπολοίπων, εκτός βέβαια αν έχει μια υπερτιμημένη εικόνα της… πολιτικής του εμβέλειας, τέτοια που μπορεί να δικαιολογήσει τη σημερινή του στάση.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, λοιπόν, από έμπιστος του Γιώργου Παπανδρέου, εξελίχθηκε γρήγορα σε “πρωτοπαλίκαρο” του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο σε σχόλιό του τον Ιούλιο του 2016, όταν τότε δεν ήταν ενταγμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει: Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι πλέον όταν τον επικρίνεις είναι… σα να κλέβεις εκκλησία.

Ο ίδιος τις προάλλες βρέθηκε σε “κλοιό πολιορκίας» από πρώην πολιτικούς συντρόφους του, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. Οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη του υπενθύμισαν τα όσα έλεγε για το νόμο Παππά. Την επίμαχη περίοδο 2015 – 2016 που ψηφιζόταν και διεξαγόταν ο διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών κατακεραύνωνε τους Τσίπρα – Παππά και προδίκαζε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες. “Θα έχουν κακό τέλος… με τον αδιαφανή και σκανδαλώδη δρόμο που διάλεξαν για να ιδιοποιηθούν τις τηλεοπτικές άδειες» και πρόσθετε «με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα «δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι» όσους ενδιαφέρονται… να πληρώσουν για να αποκτήσουν άδεια τηλεοπτικού σταθμού». Σε άλλη ανάρτηση έγραφε «η κυβέρνηση στήνει παράγκα με τις τηλεοπτικές άδειες… θα έχουν κακό τέλος».

Σε παλιότερη δήλωσή του, δε, με την οποία ζητούσε από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και προσωπικά από τους ίδιους να απαντήσουν σε ερωτήματα, για τον εκσυγχρονισμό των 5 αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού ΑΦΜΣ P3B που υπέγραψαν, σημείωνε: “Σχεδόν όλα αυτά τα συστατικά του βρώμικου παρελθόντος φαίνεται να ενυπάρχουν στη συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Αλλά ας αναμένουμε τις απαντήσεις τους με την ελπίδα ότι δεν πληρώνει ο ελληνικός λαός και οι ένοπλες δυνάμεις την προσωπική ανάγκη και αγωνία των κκ Τσίπρα-Καμμένου να αποζημιώσουν και να εξευμενίσουν διεθνή κέντρα γεωστρατηγικής ισχύος για τις εξωθεσμικές γεωπολιτικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει ή θέλουν και να εμβαθύνουν στο επικείμενο ταξίδι του κ.Τσίπρα στη Μόσχα. Σχέσεις που δεν απορρέουν και δεν σχετίζονται με το εθνικό συμφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος, αν δεν δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις, θα είναι βαριά εκτεθειμένοι ακόμη και αν τελικά αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τη συγκεκριμένη απόφασή τους και να μειώσουν (ως δια μαγείας) τη δαπάνη κατά δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ”.

 

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα