Ήταν αναμενόμενο να βγει ο Παύλος Πολάκης και να την πέσει στον Στέφανο Τζουμάκα μετά τη διά του Χ (πρώην twitter) διαγραφή του –τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας– από τον Στέφανο Κασσελάκη. Ξέχασε γρήγορα τις επιστολές συγγνώμης, αλλά και το γεγονός πως δεν διεγράφη ούτε από τα ψηφοδέλτια ούτε από το κόμμα εξαιτίας στελεχών όπως ο Τζουμάκας που ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να κλείσει το θέμα εν όψει τότε των εθνικών εκλογών.

«Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα, σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν, αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Κάν’ το εκτός κόμματος!» έγραψε στο Facebook o Παύλος Πολάκης, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο στοχοποιούσε δικαστικούς και δημόσιους λειτουργούς αλλά και δημοσιογράφους αναρτώντας φωτογραφίες τους με αφορμή την καταδίκη με 13-0 του φίλου του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο.

Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον είχε παραπέμψει προς διαγραφή για αυτόν τον αήθη χειρισμό, αλλά διότι τον είχε… αμφισβητήσει. Είχε τότε ξεκινήσει μια ολόκληρη συζήτηση για διαγραφή του από το κόμμα ή για διαγραφή του από τα ψηφοδέλτια. Τίποτα δεν έγινε. Ο Παύλος Πολάκης έκανε μια στροφή 180 μοιρών, ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους και απέφυγε τη διαγραφή παραμένοντας στα ψηφοδέλτια.

Τον είχαν στηρίξει όμως στην Πολιτική Γραμματεία όλοι. Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα μέλη της Ομπρέλας που βρίσκονται σε αυτήν και τα μέλη που στήριξαν στην πορεία την Έφη Αχτσιόγλου. Αποτέλεσμα; Ο Παύλος Πολάκης κατέβηκε κανονικά στις εκλογές, τους πήρε και το κόμμα και τώρα δείχνει τον δρόμο της εξόδου σε διαφωνούντες ως γνήσιος «σωματοφύλακας» και του νέου προέδρου.

Υγ.: Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε και ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει πίσω γνωρίζοντας την απήχηση που είχε ο Παύλος Πολάκης στο… οπαδικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με τον Στέφανο Τζουμάκα που δεν τυγχάνει ανάλογης αναγνώρισης.