Όταν o Χρύσανθος Λαζαρίδης εζήλωσε τη δόξα Πολάκη (video)

by Manifesto

Με φρασεολογία… Πολάκη και μπόλικες εθνικιστικές κορώνες, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, με αφορμή τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο πρώην βουλευτής, βάζει στο στόχαστρό του (με λεξιλόγιο που παραπέμπει σε “μαχαλόμαγκα” και όχι σε πρώην βουλευτή)  όσους δεν συμφωνούν με τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας σε…  άπταιστα πολακικά: “Όσοι πόνεσαν ας πάρουν παυσίπονο”.

Σχολιάζοντας την φράση του Γ. Γεραπετρίτη (ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται), ο “φουστανελοφόρος της ΄Δεξιάς΄'”  είπε  μιλώντας σε εκπομπή του “Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών” στο YouTube: “Την χειροκροτώ τη δήλωση. Ο μόνος που εκβιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η Τουρκία. Ας ρωτήσει ο κύριος Γεραπετρίτης-γιατί τότε ήταν στο Ποτάμι και δεν ήξερε- πως βγήκε ο Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος και θα έχει ρωτήσει, θα ξέρει ότι ο Σαμαράς δεν εκβιάζει. Αυτά στο Ποτάμι ίσως να συνηθιζόταν, στη ΝΔ δεν…”.
Αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στην Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”: “Η μία θέλει να δώσουμε το Καστελόριζο για να σώσουμε τα άλλα. Να τους δώσουμε λοιπόν μια τεράστια περιοχή ΑΟΖ που έχει πράγματα από κάτω, για να πάρουμε το Αιγαίο. Α, δεν στο δίνουν και το Αιγαίο. Καλύτερα να μην μιλάς αν δεν έχεις να πεις τίποτα”.

Κλείνοντας το εθνικιστικό του παραλήρημα ο Χρ. Λαζαρίδης… απεφάνθη ως “γνήσιος φουστανελοφόρος” της “Δεξιάς”: “Σήμερα έχουμε Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά”.

*Η τοποθέτηση Λαζαρίδη που φέρνει σε εθνικιστικό παραλήρημα, από το 2:18 και μετά…

** Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1954. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Αριστερά, διαβάζοντας κυρίως Τρότσκι. Επίσης από νωρίς είχε μεγάλη εκτίμηση στα μαθηματικά, μελετώντας τον Κουρτ Γκέντελ. Συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά της χούντας ως φοιτητής του Οικονομικού της Νομικής και ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συνελήφθη από την χούντα Ιωαννίδη λόγω της συμμετοχής του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και παρέμεινε κρατούμενος στις φυλακές μέχρι την πτώση της χούντας το καλοκαίρι του 1974. Υπέστη πολύ σκληρά βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς από τους άνδρες της ΕΣΑ και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην «Παμμακάριστο».  Μετά την πτώση της Χούντας, έγινε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ με πρόεδρο τον μετέπειτα βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή. Συμμετείχε επίσης στη Β΄ Πανελλαδική, που έδρασε μεταξύ 1978-1981, μέλη της οποίας ήταν η πλειοψηφία του Ρήγα Φεραίου που αποχώρησε από το ΚΚΕ Εσωτερικού μετά τις εκλογές του 1977.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα