Όσκαρ γραφικότητας στον ΣΥΡΙΖΑ

by Manifesto

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς τα έχει ψιλοχαμένα το γνωρίζουμε εδώ και μήνες. Αυτό όμως που αδυνατούμε να κατανοήσουμε είναι πως τα καταφέρνει(!) και βρίσκεται μονίμως σε βέρτιγκο. Επίσης, είναι απορίας άξιον ότι τρέχει συνεχώς πίσω από τα γεγονότα, τα οποία τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, αδυνατεί να τα κατανοήσει.

Το αποτέλεσμα είναι (σ.σ.: ελλείψει πολιτικών προτάσεων και απουσία στρατηγικού σχεδίου) να εμφανίζεται ως κόμμα διαμαρτυρομένων και… αλαφιασμένων.

Για παράδειγμα το τελευταίο κατόρθωμα των συντρόφων της Κουμουνδούρου  το οποίο έχει να κάνει με τις μάσκες και τις λάθος οδηγίες που έδωσε Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας είναι για καλοκαιρινή επιθεώρηση. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!

Νομίζοντας, λοιπόν, πως βρήκαν καινούριο κοσκινάκι, ανέβηκαν στα κεραμίδια της Κουμουνδούρου (με γεια και το νέο σας logo με τ΄ αστέρι) και άρχισαν να ζητούν παραιτήσεις υπουργών. Την “τιμητική” τους τις τελευταίες ώρες έχουν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το εντυπωσιακό του πράγματος είναι (πέρα από τη γραφικότητα που αποπνέουν οι σχετικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ) ότι ζητούν παραιτήσεις υπουργών όταν η κυβέρνηση δια της υπουργού Παιδείας και κυρίως δια της ανακοινώσεως της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας αναγνωρίζει το λάθος, και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, όπως καλή ώρα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε αυτή την άτυχη χώρα.

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως, η οποία σχολιάζοντας το γεγονός με τις μάσκες στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για αστοχίες. «Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πήγε πολύ καλά, αλλά υπήρξαν και αστοχίες. Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προφανώς οι μουστερήδες της Κουμουνδούρου δεν θα πρόκαμαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και γι αυτό και ζητάνε σαν χαλασμένο γραμμόφωνο παραιτήσεις και ξανά παραιτήσεις υπουργών.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για τις προδιαγραφές και τις διαστάσεις των μασκών είχε και έχει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Η επιτροπή αυτή έδωσε τις διαστάσεις και προδιαγραφές που εφάρμοσε η ΚΕΔΕ και είναι αυτή η επιτροπή που παραδέχτηκε και αναγνώρισε το λάθος της. Συνεπώς τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κανένα Υπουργείο Εσωτερικών και κανένα υπουργείο Παιδείας ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.
Και κάτι τελευταία που μάλλον δεν θα αρέσει στους… έξαλλους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ: σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν θα δοθούν επιπλέον χρήματα, καθώς δεν θα κατασκευασθούν νέες, αλλά θα διορθωθούν οι διαστάσεις όσων δεν έχουν παραδοθεί.
Τελεία και παράγραφος.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα