Οσοι αντιμετωπίζουν την «περίπτωση» του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως «τελειωμένη», καλό είναι να έχουν στο μυαλό τους την εικόνα ενός πολιτικού που είναι μονίμως διψασμένος για εξουσία και μεγαλεία. Θα κάνει τα πάντα για να επανέλθει ως πρωταγωνιστής και θα αρχίσει σύντομα να «φτιάχνει» το νέο του κόμμα.

Παραμέρισε, θα ξεκουραστεί, θα αναστοχαστεί και θα επανέλθει. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επ’ ουδενί δεν σκέφτεται τη συνταξιοδότηση. Και όσοι κάνουν το λάθος, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, να νομίζουν ότι ο Τσίπρας θα επιλέξει για τον εαυτό του ρόλο «Βούδα» της Αριστεράς, σαν τον Κώστα Καραμανλή της Ραφήνας της Δεξιάς ένα πράγμα, είναι βαθιά νυχτωμένοι και σίγουρα δεν γνωρίζουν τίποτα για το πώς σκέφτεται και πως δρα στο παρασκήνιο ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όσοι με αλαζονικό τρόπο από το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν την «περίπτωση» Τσίπρα ως «τελειωμένη», καλό είναι να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να μελετήσουν τη διαδρομή του πολιτικού ανδρός. Επίσης, να έχουν στο μυαλό τους την εικόνα ενός Τσίπρα που είναι μονίμως διψασμένος για εξουσία και μεγαλεία. Οπερ σημαίνει ότι θα κάνει τα πάντα για να επανέλθει ως πρωταγωνιστής στην κεντρική πολιτική σκηνή και όχι ως κομπάρσος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει σύντομα να «φτιάχνει» το νέο του κόμμα. Στο νέο εγχείρημα Τσίπρα δεν θα συμμετάσχει η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών που πορεύθηκαν μαζί του τα τελευταία χρόνια. «Δεν τους θέλει, τους θεωρεί βαρίδια στη νέα προσπάθεια», λένε όσοι γνωρίζουν –ελάχιστοι είναι η αλήθεια– τις σκέψεις του Αλ. Τσίπρα.

Στο ερώτημα τι κόμμα σκοπεύει να φτιάξει, η απάντηση, για όσους τον ξέρουν καλά, είναι εύκολη: κόμμα ριζοσπαστικό, δυναμικό και όχι κόμμα-χυλός, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ των ισορροπιών, των βαρόνων και της ανύπαρκτης συνοχής και ιδεολογίας.

Ενα άλλο ερώτημα είναι με ποιους; «Με όσους ασπάζονται τις απόψεις του», λένε πηγές κοντά στον Τσίπρα, προσθέτοντας ότι είναι πολλοί αυτοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και από τα ριζοσπαστικά κινήματα που θα τον ακολουθήσουν. Σε κάθε περίπτωση, όσοι νομίζουν ότι μετά το «παραμέρισμα» του Αλ. Τσίπρα έχουν ξεμπερδέψει πολιτικά μαζί του πλανώνται πλάνην οικτρά.

Στο χέρι του Κυριάκου

Συμπέρασμα: Ο λαϊκισμός που έχει «φυτέψει» στην κοινωνία ο Αλ. Τσίπρας έχει –δυστυχώς– βαθιές ρίζες. Και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτικών, αλλαγή του κράτους, μείωση της ανεργίας, καλύτερες δουλειές και τήρηση των υποσχέσεων που έχει δώσει ο πρωθυπουργός. Αν γίνουν όλα αυτά, που πιστεύουμε ότι θα τα κάνει πράξη ο Κυρ. Μητσοτάκης, τότε ο Τσίπρας και το νέο του κόμμα θα μοιάζουν απλά ως ένα κακόγουστο ανέκδοτο. Αλλιώς, μπλέξαμε…