Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένεται να έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα σηματοδότησης, δηλαδή αυτό από Οινόη μέχρι Τιθορέα, το οποίο θα ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του τμήματος Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών – Τιθορέα επί της σιδηροδρομικής γραμμής Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) – Προμαχώνας, του βασικού δηλαδή σιδηροδρομικού άξονα της χώρας.

Με την παράδοση και αυτού του τμήματος σηματοδότησης και την υλοποίηση, επιτέλους, της περιβόητης σύμβασης ΑΣ 717, υλοποιείται εντός της προθεσμίας για την οποία είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση μετά την τραγωδία των Τεμπών η εγκατάσταση πλήρους συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Συγκεντρωτικά:

Σηματοδοτείται η διπλή γραμμή από τη Λάρισα μέχρι το Πλατύ, μήκους 130 χιλιομέτρων. Έτσι, λειτουργεί πλέον πλήρως η σηματοδότηση στα τμήματα Αγ. Ανάργυροι – Οινόη, και η τηλεδιοίκηση από την Τιθορέα έως την Θεσσαλονίκη, καθώς και από Θεσσαλονίκη μέχρι και τον Προμαχώνα.

Παραδόθηκε το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) της Λάρισας, το οποίο ελέγχει την κυκλοφορία των συρμών σε μήκος 200 χιλιομέτρων διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, από τον Δομοκό μέχρι το Πλατύ.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, σηματοδοτείται και το τελευταίο τμήμα, από Οινόη μέχρι Τιθορέα, το οποίο θα ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του τμήματος ΣΚ Αχαρνών – Τιθορέα. Με την παράδοση αυτού του τμήματος, ο άξονας από την έξοδο της Αθήνας μέχρι και την Θεσσαλονίκη θα τηλεδιοικείται πλήρως.