Ύστερα από την παραίτηση του Μιλτιάδη Βορβιτσιώτη από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γενικά από την πολιτική, ορκίστηκε σήμερα, Δευτέρα, με θρησκευτικό όρκο στην Ολομέλεια της Βουλής ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο κ. Καλογερόπουλος, με βάσει τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου, ήταν ο πρώτος επιλαχών στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, όπου και ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ως εκ τούτου αναλαμβάνει, πλέον, τη βουλευτή έδρα του παραιτηθέντος κ. Βαρβιτσιώτη. 

Βαρβιτσιώτης: Ήθελα να επιστρέψω στον ιδιωτικό τομέα, στη ναυτιλία 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε από βουλευτής την Πέμπτη (25/1), ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου εκεί εξέφρασε την επιθυμία του να αποσυρθεί από την πολιτική. Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της ίδιας μέρας στον ANT1 εξήγησε πως η επιθυμία του να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα, στη ναυτιλία και όχι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν ο λόγος που παραιτήθηκε. Άλλωστε, ο κ. Βαρβιτσιώτης γνωρίζει τον χώρο της ναυτιλίας, καθώς έχει διατελέσει και υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Είναι η στιγμή στην οποία πιστεύω ότι έχω ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο και θα ήθελα να επιστρέψω πάλι πίσω στον ιδιωτικό τομέα, στη ναυτιλία, εκεί που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω σε αυτό που έχουμε ως εθνικό στόχο: να φέρουμε περισσότερες ναυτιλιακές επενδύσεις και την πρωτοκαθεδρία που έχουμε στη θάλασσα να τη βλέπουμε και στην ξηρά», ανέφερε, συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής.

«Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι πώς θα έχουμε περισσότερα παιδιά, δεν το θεωρώ τόσο κορυφαίο ζήτημα ώστε να με οδηγήσει έξω από τη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.