Δεν παραιτήθηκε από βουλευτής λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διευκρίνισε απόψε, Πέμπτη, σε συνέντευξή του στον ANT1 ο πρώην, πλέον, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να παραιτείται από βουλευτής της ΝΔ και από την πολιτική γενικότερα λόγω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. 

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως ήταν από τους λίγους βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, όταν το σημερινό κυβερνών κόμμα εκείνη την εποχή βρισκόταν στη Βουλή ως αξιωματική αντιπολίτευση. Εξήγησε πως θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ναυτιλίας στην Ελλάδα. 

Βαρβιτσιώτης: Δεν είναι μια κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε: «είναι η στιγμή στην οποία πιστεύω ότι έχω ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο και θα ήθελα να επιστρέψω πάλι πίσω στον ιδιωτικό τομέα, στη ναυτιλία, εκεί που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω σε αυτό που έχουμε ως εθνικό στόχο: να φέρουμε περισσότερες ναυτιλιακές επενδύσεις και την πρωτοκαθεδρία που έχουμε στη θάλασσα να τη βλέπουμε και στην ξηρά».

«Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι πώς θα έχουμε περισσότερα παιδιά, δεν το θεωρώ τόσο κορυφαίο ζήτημα ώστε να με οδηγήσει έξω από τη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Γεννήθηκα στην πολιτική και γεννήθηκα σε αυτήν την παράταξη και ξέρω ότι η πολιτική έχει καλές και κακές στιγμές, και τις πέρασα και τις καλές και τις κακές. Δεν είναι όμως μια κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση. Η σημερινή απόφαση αφορά τους ψηφοφόρους τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω που 11 φορές με έστειλαν στο κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσω και αισθάνομαι φιλία απέναντι στους ανθρώπους που ξέρω και με ξέρουν με το μικρό όνομα και αισθάνομαι και ιδιαίτερη τιμή που υπηρέτησα αυτή τη μεγάλη παράταξη. Δεν είναι εποχή κρίσεων και συγκρούσεων, είναι περίοδος ηρεμίας στην οποία μπορώ να ανοίξω έναν καινούριο κύκλο στη ζωή. Ένας άνθρωπος που ζει και έχει γεννηθεί στην πολιτική δεν παύει ποτέ να ασχολείται με αυτή, η κοινοβουλευτική μου διαδρομή όμως τελειώνει εδώ».

Για τον πρωθυπουργό είπε: Τον είδα σήμερα το πρωί, του ανακοίνωσα την παραίτησή μου και τον ευχαριστώ κιόλας για τα θερμά του λόγια, που θύμισε και τη μακρόχρονη φιλία μας.