Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι γνωστό πως στηρίζει ενεργά την Νέα Αριστερά ενώ οι φήμες λένε ότι Αλέξης Χαρίτσης θέλει τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ωστόσο μια πρόσφατη ανακοίνωση του κόμματος για την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ουσιαστικά «καίει» και την περίπτωση Σακελλαρίδη.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη απο τη θέση του βουλευτή προκειμένου να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, η Νέα Αριστερά έβγαλε μια αιχμηρή ανακοίνωση, η οποία κατέκρινε την κίνηση του Βαρβιτσιώτη να εργαστεί στον ναυτιλιακό τομέα: «Οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης, όπου το νόμιμο είναι και ηθικό. Μια αντίληψη που υπονομεύει τη δημοκρατία μας και προσβάλει τους πολίτες».

Δηλαδή η Νέα Αριστερά έγειρε θέμα ηθικής τάξης για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που μεταπήδησε από την πολιτική στον ιδιωτικό τομέα ενώ ακριβώς το ίδιο έκανε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταπήδησε από τη θέση του στο χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εταιρία «Eteron» του Δημήτρη Μάρη. Η ίδια ακριβώς περίπτωση δεν ενοχλεί τους συντρόφους στην Νέα Αριστερά; Ή για τους αριστερούς είναι όλα νομικά και ηθικά και πάντα πρέπει να φταίνε οι δεξιοί; Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση του κόμματος «καίει και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.