Ορκίστηκαν σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Προεδρικό Μέγαρο οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί μετά και τον ανασχηματισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας παρόντες ήταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, όπως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αμέσως μετά την ορκωμοσία, τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν το πρωτόκολλο διορισμού τους και χαιρέτισαν την ΠτΔ και τον πρωθυπουργό.

orkomosia-mitsotakis-sakellaropoyloy.jpg

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Υπεθυμίζεται πως χθες ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε συνολικά έξι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακινείται στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην θέση του υπουργού Εργασίας αναβαθμίστηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου.