Σε βέρτιγκο βρίσκεται η Κουμουνδούρου. Την Τρίτη κατήγγειλαν τους χρυσαυγίτες και την Τετάρτη ο αρχηγός τους, ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε την ψήφο των οπαδών του Κασιδιάρη, αφού στην ηγετική ομάδα είναι φυσιολογικό (όπως είπε και η Όλγα Γεροβασίλη) να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Και εξηγούμαστε. Την Τρίτη 16 Μαΐου στο επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ αναρτήθηκε ανακοίνωση με τίτλο: «Καλούμε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε εγρήγορση απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, που επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι». Σε αυτήν τονίζονταν τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε περιοδεία στο Ζεφύρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής άρχισαν να αποθρασύνονται ξανά και να βιαιοπραγούν κατά αριστερών και δημοκρατικών πολιτών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πολιτεία. Κι ενώ προηγουμένως ο καταδικασμένος Κασιδιάρης είχε μείνει ανεξέλεγκτος επί τρία χρόνια να κάνει πολιτική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλα τα δημοκρατικά κόμματα θα καταδικάσουν άμεσα αυτή τη φασιστική επίθεση.

Καλούμε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε εγρήγορση απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, που επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι».

Μια μόλις ημέρα μετά, την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε σε συνέντευξή του στο Mega, προκαλώντας σάλο:

«Η μάχη με τον φασισμό είναι καθημερινή. Και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή.

Δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά. Ο κ. Κανελλόπουλος παραλίγο να είναι επικεφαλής τους, ήταν αρχιδικαστής και αυτός. Αρα, λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι».

Οργανωθείτε σύντροφοι και μην εκτίθεστε...