«Κύριε Κασσελάκη, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του για την υπόθεση της πισίνας-βόθρος στις Σπέτσες.

Και εδώ ακριβώς είναι η ουσία. Ο Στέφανος Κασσελάκης και η παρέα του –η αποκαλούμενη και «ηγετική ομάδα» με ειρωνικό τρόπο ακόμη και εντός της Κουμουνδούρου– θεωρούν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς. Από την πρώτη ημέρα έτσι συμπεριφέρεται, έτσι αντιμετωπίζει τους πολίτες. Νομίζει ότι θα μοιράσει… χάντρες (όπου χάντρες, αγκαλιές και σέλφι) και θα πάρει χρυσό (όπου χρυσός βάλτε ψήφους).

Στο πλαίσιο αυτό και το τελευταίο κόλπο που επιχείρησε να στήσει συνδέεται με την υπόθεση του Νίκου Παππά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τις άθλιες επιθέσεις που εξαπολύει στο Διαδίκτυο, είτε βρίζοντας αστυνομικούς και απειλώντας τις οικογένειές του, είτε βρίζοντας άλλους συνομιλητές του απειλώντας με τρόπο που παραπέμπει σε ευθεία αναφορά σχετικά με τη ζωή του και στις σχέσεις με ανθρώπους που μπορούν να προκαλέσουν κακό.

Και ποιο είναι το κόλπο; Μετά από πολυήμερη αφωνία αναφορικά με την υπόθεση του ευρωβουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση πλήρους στήριξης και πλήρους ταύτισης με τον Νίκο Παππά. Πλήρους όμως. Σε σημείο που κατηγορεί όσους γράφουν για τις ύβρεις του ως «πληρωμένα πιστόλια», ενώ κάνει λόγο για επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρων».

Δεν αναφέρει βέβαια για ποιον «χαρακτήρα» μιλά, αλλά άλλη είναι η ουσία. Η ουσία είναι η πλήρης στήριξη, που όμως έχει και μια παράμετρο. Ποια; Η νέα επίθεση στην αστυνομία με έμμεσο τρόπο. Σε ανακοίνωση-μνημείο στήριξης στον Νίκο Παππά αφού μιλά για σεβασμό στους αστυνομικούς που δρουν στο πεδίο –αυτούς δηλαδή που καθημερινά βρίζουν– κάνει λόγο για σταγονίδια, για φασίστες, για ψεύδη που διακινούν ακροδεξιές ομάδες και άλλα πολλά.
Και όλως τυχαίως παράλληλα με αυτήν την ανακοίνωση έρχεται και μια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που και πάλι όμως δεν έχει αναφορές στον Νίκο Παππά. Έχεις όμως τον εξής στόχο: να εμφανίσει στελέχη της αστυνομίας πως λειτουργούν με νοοτροπία που δεν αρμόζει στο ρόλο τους.

Έτσι αναπαράγει βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με αστυνομικό των ΜΑΤ να συνομιλεί με μια από τους 100 συγκεντρωμένους έξω από το Δημαρχείο Πεντέλης, οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως δήθεν «οργισμένοι κάτοικοι» αν και πολλοί εξ αυτών είναι εκ των γνωστών περιφερόμενων μονίμως διαμαρτυρόμενων ανεξαρτήτως του αντικειμένου της διαμαρτυρίας.

Και από τις κινήσεις του αστυνομικού των ΜΑΤ και όσα περίπου ακούγεται να λέει σε αυτούς που τους βρίζουν συμπεραίνει ότι τους λέει πως θα τα πουν μετά, δηλαδή όταν αποχωρήσουν οι κάμερες λες και δεν υπάρχουν κάμερες στα κινητά. Το προχωρά ακόμη περισσότερο. Αφήνει να εννοεί πως πρόκειται για ακροδεξιό με μια δήλωση που έρχεται να κουμπώσει με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Καλώ τον κ. Χρυσοχοΐδη να με ενημερώσει τι “θα πει μετά” το συγκεκριμένο όργανο της τάξης σε συμπολίτη μας η οποία διαμαρτυρόταν σήμερα στην Πεντέλη;

Σε τι ακριβώς “θα λογαριαστούμε” μόλις φύγουν οι τηλεοπτικές κάμερες;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να απομονώσει τα “σταγονίδια”, έχει αποφασίσει να τα βάλει στην πρώτη γραμμή;

Η ελληνική αστυνομία υπάρχει για τη προστασία των πολιτών και όχι για τον εκφοβισμό τους».

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Κάθε άλλο. Πρόκειται για συντονισμένη ενέργεια. Και κυρίως για επίθεση κατά της αστυνομίας με παράλληλη στήριξη του Νίκου Παππά. Η ταύτιση είναι δεδομένη πλέον. Όπως και η υιοθέτηση των ύβρεων και των απειλών του ευρωβουλευτή.

Υγ.: Είναι βέβαιο πως από εδώ και πέραν θα βρουν τη μιλιά τους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Που μέχρι σήμερα απέφευγαν να τοποθετηθούν και δήλωναν απλά πως οι ίδιοι δεν θα έκαναν αυτό που κάνει ο Νίκος Παππάς. Είναι βέβαιο ότι η στήριξή τους τώρα θα είναι αμέριστη στο πρόσωπό του. Πήραν γραμμή και δεν θα σταματήσουν…