Σε νόμο του κράτους μετατρέπονται οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ με την ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, «με διατάξεις που ρυθμίζουν μια σειρά από σημαντικά φορολογικά ζητήματα, η κυβέρνηση παρεμβαίνει με αποφασιστικότητα και κινήσεις ουσίας στη μείωση της φοροδιαφυγής και την κατ’ επέκταση ενίσχυση των δαπανών για την υγεία και την παιδεία».

«Η ΟΝΝΕΔ, ως η μεγαλύτερη Οργάνωση νέων της χώρας, αποτελούμενη σε μεγάλο βαθμό από νέους ελεύθερους επαγγελματίες, παρακολούθησε συνολικά τις εργασίες του Νομοσχεδίου, συζήτησε με τα μέλη της και πριν από μερικές ημέρες, προχώρησε σε κατάθεση προτάσεων στη δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να συμβάλει στην ήδη θετική προσέγγιση της κυβέρνησης για διαφάνεια και δικαιοσύνη στη δράση της φορολογικής διοίκησης, έχοντας στο επίκεντρο τους νέους φορολογούμενους ελεύθερους επαγγελματίες», συμπλώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ΟΝΝΕΔ πρότεινε και πέτυχε:

  • Τη ρητή εξαίρεση από την εφαρμογή του τεκμηρίου για τα «μπλοκάκια» προς όφελος των νέων ελεύθερων επαγγελματιών που εργάζονται σε συγκεκριμένους (έως 3) εργοδότες και εξομοιώνονται με το καθεστώς της έμμισθης απασχόλησης.
  • Την αλλαγή του καθεστώτος πληρωμής του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο μειώνεται κατά 50%.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, δήλωσε: «Στην ΟΝΝΕΔ συμμετέχουμε με επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο. Αναγνωρίζουμε τη σημασία του να καταθέτουμε προτάσεις και να έχουμε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος μας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούει την κοινωνία και κυρίως εμάς τους νέους και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για ακόμη μια φορά οι προτάσεις μας, ενσωματώνονται στα νομοσχέδια και γίνονται νόμοι του κράτους. Το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση συνολικά κατά της φοροδιαφυγής και ρυθμίζει παθογένειες ετών. Στεκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση που με καίριες μεταρρυθμίσεις βελτιώνει καθημερινά την ποιότητα ζωής των πολιτών».