Στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές πρόσφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ερωτηθείς σχετικά στο Mega, εκτίμησε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει διανύσει μία πάρα πολύ σοβαρή πορεία, και συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ως μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας».

Ισχυρίστηκε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα δημοκρατικό, το καταστατικό του προβλέπει όλα τα ενδεχόμενα, ο πρόεδρος του κόμματος έχει εκλεγεί από χιλιάδες ανθρώπους», προσπερνώντας ότι στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές ουσιαστικά ο «Τσίπρας νίκησε τον Τσίπρα», ως ο μοναδικός υποψήφιος.

Μάλιστα, ο Γιάννης Δραγασάκης επιχείρησε να ρίξει το βάρος για το υπαρκτό θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί παλαιότερων στελεχών του και φιλοδοξίες επίδοξων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι... φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Προσπαθεί να αποφύγει προβλήματα και να μεταφέρει τη συζήτηση. Αυτό το λέω αλαζονεία», ισχυρίστηκε.