Στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», στο Mumbai, θα μιλήσει στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι ο πρωιθυπουργός, κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue», χθες στην Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, απηύθυνε κάλεσμα στους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα που παρέχει η χώρα μας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα, η Ελλάδα έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλες τις χώρες στη Μέση Ανατολή, τις χώρες του Κόλπου και βρίσκεται σε μοναδική θέση ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της Μεσογείου και του Ινδο-Ειρηνικού. «Αυτό σημαίνει πολλές ευκαιρίες για τις δύο χώρες μας. Είμαστε ήδη ένα καλά εδραιωμένο κέντρο logistics και μια διεθνής πύλη, αλλά θέλουμε να αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα και να ενισχύσουμε περαιτέρω το εμπόριο. Ο Πειραιάς είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια στην Ευρώπη. Και άλλα λιμάνια μας βρίσκονται σε διαδικασία παραχώρησης» τόνισε. Προσέθεσε ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν τον μεγαλύτερο στόλο εμπορικών πλοίων στον κόσμο, ενώ πέρα από τη μεταφορά αγαθών, η χώρα μας επιδιώκει νέους «διαδρόμους» όσον αφορά τα δεδομένα και την ενέργεια.