Η πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι είχε αρκετές ελληνικές συμμετοχές σε πολλά αγωνίσματα, παρά τις τροποποιήσεις που έγιναν στο πρόγραμμα λόγω των βροχοπτώσεων.
Ο Lionel Elika Fatupaito, ο εθνικός προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα, πέθανε την Παρασκευή (26/7) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αφού φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν στο Ολυμπιακό Xωριό. Ήταν 60 ετών. Τα αίτια χαρακτηρίστηκαν «φυσικά». Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Στέφανος Ντούσκος, δεν επηρεάστηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν Παρίσι και προκρίθηκε στα προημιτελικά της κωπηλασίας. Ωστόσο, αναβλήθηκαν τα παιχνίδια στο τένις λόγω του καιρού, ανάμεσα στα οποία και το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί η προσγείωση να του… έφυγε, αλλά οι υπόλοιπες ενέργειές του ήταν αρκετές για να του χαρίσουν 14.800 βαθμούς στην αξιολόγηση και να τον ανεβάσουν στην πρώτη θέση. Η εθνική ομάδα στο πόλο των γυναικών ηττήθηκε από την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών με 15 – 6 στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου. Το δεύτερο παιχνίδι για την εθνική θα είναι στις 31 Ιουλίου απέναντι στην Ισπανία. Η Άννα Κορακάκη στα προκριματικά των 10 μ. με αεροβόλο πιστόλι έμεινε εκτός τελικού. Ήταν άρρωστη, έπαιρνε αντιβίωση, ήταν αρκετά καταβεβλημένη και αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Η Χριστίνα Μόσχη, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 29η θέση.