Παράταση της αποχής από τις ποινικές δίκες και άλλες διαδικασίες (στο ίδιο πλαίσιο που ήδη ισχύει) μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγόρων, που συνεχίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο, τον δικαστικό χάρτη και τους Ποινικούς κώδικες.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της μη κατάθεσης στη δημόσια διαβούλευση του λεγόμενου ερανιστικού νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις μεταφοράς δικαστικής ύλης στους δικηγόρους. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως υπήρξε διαβεβαίωση πως οι εν λόγω διατάξεις, λόγω της καθυστέρησης κατάθεσής του, θα αφαιρεθούν από το νομοσχέδιο και θα κατατεθούν αυτοτελώς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τις επόμενες μέρες. Εξ’ ου και ορίστηκε την ερχόμενη Τετάρτη εκ νέου συνεδρίαση της Ολομέλειας, ώστε είτε να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις είτε να κλιμακωθούν περαιτέρω.

Καθολική αποχή

Παράλληλα αποφασίστηκε καθολική αποχή για μια ημέρα την μεθεπόμενη βδομάδα και συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών με κεντρικά αιτήματα τη μείωση του ΦΠΑ, την αύξηση των γραμματίων προείσπραξης και την υποχρεωτική παρουσία των δικηγόρων στα συμβόλαια.